Primul cetățean de onoare al raionului Călărași

Valeriu TroencoValeriu Troenco, ministru al Apărării în perioada 5 aprilie 2014 – 18 februarie 2015, a devenit cetățean de onoare al raionului Călărași.
Titlul i-a fost acordat ”în semn de recunoștință pentru activitate prodigioasă, devotament și receptivitate întru binele comunității, aport esențial la lichidarea stocului periculos de pesticide de pe teritoriul raionului Călărași”. Decizia a fost adoptată de Consiliul raional pe 20 august curent.
”Dînsul are mai multe merite”, a subliniat Sergiu Artene, președintele raionului, specificînd că în decizia Consiliului a fost menționată doar contribuția sa la lichidarea stocului de pesticide din raion, ceea ce, implicit, a avut un impact pozitiv asupra sănătății oamenilor.
În plus, Valeriu Troenco are și alte tangențe cu Călărașiul. Dînsul și-a început cariera profesională, imediat după absolvirea Școlii Superioare a MAI din Reazan, Federația Rusă, anume aici. Din 1982 pînă în 1997, a lucrat la Comisariatul de Poliție Călărași, ultimii cinci ani fiind comisar-șef.
Dînsul și-a primit deja distincția. S-a întîmplat pe 27 august, de Ziua Independenței, în prezența a sute de călărășeni ce au venit la Casa de Cultură din oraș, pentru a marca sărbătoarea națională. ”A fost o surpriză pentru el. Cred că una plăcută”, a făcut o remarcă președintele raionului.
Apropo, Valeriu Troenco este primul cetățean de onoare al raionului Călărași. Un regulament cu privire la acordarea acestui titlu a fost aprobat pe 16 iulie 2015, iar ideea a fost preluată de la colegii din municipiul Călărași, România. ”Sincer, m-a impresionat foarte mult acest fapt. Ei au un mod aparte de a-l menționa pe fiecare cetățean care are merite deosebite”, a mărturisit Sergiu Artene, subliniind că și pentru raionul Călărași va deveni o tradiție ca celor mai buni cetățeni, cu merite într-un domeniu sau altul, să li se acorde titlul respectiv. ”Vreau să fim atenți cu cei care merită. Din punct de vedere financiar nu costă nimic, dar e un stimulent foarte mare pentru ei”, a mai spus dînsul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *