O zi dedicată prunelor

În fotografie: Interesați de afacerea cu prune

În fotografie: Interesați de afacerea cu prune
În fotografie: Interesați de afacerea cu prune

Cele mai noi soiuri de prune, cele mai inovative metode de procesare a acestor fructe delicioase, dar și practicile europene în acest domeniu au fost prezentate producătorilor și procesatorilor din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași la un forum regional. Evenimentul a avut loc la Nisporeni, pe 10 septembrie, și a adunat peste 60 de participanți din cele trei raioane.
”Am organizat acest forum anume la Nisporeni, deoarece interesul pentru producerea și procesarea prunelor aici este relativ înalt”, a declarat, chiar în debutul forumului, Oleg Stiopca, specialist pentru instruire în cadrul Proiectului Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), unul dintre organizatori.
Agenda a fost plină de conținut și s-a axat pe următoarele subiecte: practici de producere și procesare a prunelor preluate din Germania și Serbia, cerințe de calitate a prunelor proaspete și uscate, tehnologii avansate și echipamente necesare pentru uscarea și congelarea prunelor. S-a  vorbit și despre soiurile de prune produse în regiune – unele chiar au fost expuse în sală, astfel că cei prezenți au avut ocazia să le degusteze și să compare calitățile lor gustative.
În partea a doua a zilei, teoria a fost schimbată pe practică. Participanții la forum au vizitat o uscătorie din Nisporeni, unde a luat cunoștință de procesul propriu-zis de uscare a fructelor.
Ce mai, toată lumea s-a întors acasă, convinsă de faptul că merită de investit în plantarea livezilor de prun, căci această afacere ar putea aduce un venit stabil.
Citiți un reportaj amplu despre Afaceri cu miros de prune în regiune


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *