Furori la un campionat mondial

joc dameTineri sportivi călărășeni au făcut furori la un campionat mondial. Pentru prima dată în istorie, echipa de amatori ai jocului de dame de la Școala sportivă ”Mihai Viteazul” din Călărași, care a reprezentat Republica Moldova la Campionatul Mondial la dame-64 de la Kranevo, Bulgaria, a revenit acasă cu medalii.
Trei adevărați sportivi, perseverenți și curajoși – Ionuț Lungu, Cătălin Malai și Gabriela Tihon – au dat tot ce au avut mai bun, ca să obțină un loc cît mai onorabil la acest campionat. În consecință, în clasamentul pe echipe, Republica Moldova s-a clasat pe locul trei din 12, fiind surclasată doar de Rusia și Belarus. O prestație foarte bună a avut-o Gabriela Tihon, în vîrstă de 9 ani, care a  obținut două medalii de bronz. Ea a concurat și la fete, și la mixt (fete și băieți). În ambele categorii a reușit să se claseze pe locul trei.
Directorul Școlii sportive ”Mihai Viteazul”, Vasile Bondari, s-a declarat mîndru de rezultatele elevilor săi, menționînd că e o adevărată premieră atît pentru Călărași, cît și pentru Republica Moldova. Și antrenorul Petru Botea s-a declarat mulțumit de rezultate, menționînd, totodată, că acest campionat a fost unul foarte dificil. Cu atît mai merituoase sînt succesele tinerilor călărășeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *