FOTO | Unghenenii au marcat Ziua internaţională fără maşini

il fotografo-34Marţi, 22 septembrie curent, Primăria oraşului Ungheni şi zeci de ungheneni au marcat Ziua internaţională fără maşini. Cu această ocazie s-a organizat o cursă de ciclism cu genericul „Renunţă la maşină, ia o bicicletă!”. Această cursă a întrunit participanţi de diferite vîrse, începînd de la elevii claselor gimnaziale pînă la persoane de vărsta a treia. Prezenţi au fost colaboratorii primăriei, lucrători din diferite sfere de activitate şi, în sfîrşit, toţi doritorii şi promotorii ciclismului.
Plutonul bicicliştilor, în frunte cu Primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros, a plecat, în jurul orei 17:00 de pe Piaţa Independenţei şi a făcut următorul traseu: Strada Naţională – Strada Romană –Strada Naţională – Piaţa Independenţei.
Avînd în vedere că oraşul Ungheni se numără printre oraşele semnatare ale Convenţiei primarilor privind energia durabilă, obiectivul căreia este reducerea emisiilor de CO2, în special a gazelor de eşapament, Primăria oraşului Ungheni are angajamentul de a întreprinde orice măsură care ar îndeplini misiunea convenţiei. Cu această ocazie, primarul Alexandru Ambros, împreună cu mai mulţi colaboratori ai primăriei, au renunţat la maşini şi au venit la serviciu pedalînd pe biciclete. „Pentru ca oamenii să ne urmeze sfatul, noi trebuie sa le dăm exemplu bun de urmat” a afirmat primarul. „Este responsabilitatea fiecăruia din noi să asigurăm atît bunăstarea sănătăţii noastre cît şi a mediului în care trăim. Participînd la Ziua Mondială fără maşini, pledăm pentru un oraş curat, cu aer curat”, a menţionat primarul oraşului.
Participanţii s-au aratat foarte entuziasmaţi, apreciind la cel mai înalt nivel iniţiativa primăriei şi au declarat că şi-ar dori să participe la astfel de activităţi cît mai des posibil. Este de menţionat că este al doilea an cînd la Ungheni se marchează această sărbătoare. [wzslider]
Sursa: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *