Cerșitul la Nisporeni nu trece

Imagine simbol: totb.ro

Imagine simbol: totb.ro
Imagine simbol: totb.ro

Cu privirea jalnică, ținînd într-o mînă o poză cu un copil bolnav, iar cu altă mînă cerșind bani de la trecători, cică pentru tratamentul micuțului. Demult nu au mai văzut așa ceva nisporenenii. A apărut tam-nisam. Cine s-ar fi gîndit că era o cerșetoare mincinoasă care, profitînd de naivitatea oamenilor, a reușit, în doar cîteva minute, chiar în centrul Nisporeniului, să adune de la trecători 85 de lei?
A fost depistată imediat. Potrivit lui Gheorghe Bargan, șeful Secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție Nisporeni, în urma reținerii acesteia, s-a stabilit că ea este originară din  Comrat și a sosit la Nisporeni de la Ungheni. Anume de la Ungheni tînăra cerșetoare, în vîrstă de 24 de ani, a adus cu ea și poza copilului bolnav, dar și niște acte ce confirmau boala lui. Documentele respective le-a ”împrumutat”, după cum a declarat mai tîrziu, de la o cunoștință de a sa cu care se întîlnise la gara auto din Ungheni. Le-a luat sub pretextul că vrea s-o ajute pe acea femeie să adune bani pentru tratamentul copilului ei. În realitate, planifica să-și cumpere bilet pînă acasă din banii cîștigați din cerșit.
Acum, după ce totul a ieșit la suprafață, oamenii legii au calificat acțiunile reținutei ca act de cerșetorie, ceea ce este strict interzis de lege. Astfel, i s-a aplicat o amendă în valoare de 200 lei. ”I-a fost aplicată o sancțiune destul de mică, deoarece se află la prima încălcare”, a explicat  Gheorghe Bargan, făcînd, solicitîndu-le, totodată, oamenilor să nu mai ofere bani celor ce apelează la mila publicului, dar să anunțe imediat poliția.
În aceeași ordine de idei, dînsul a declarat că acesta este unicul caz de cerșetorie, depistat la Nisporeni în acest an. Or, poliția este mereu de veghe pentru a combate acest fenomen.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *