Plante potrivite pentru bucătărie – Doctor Plant

Plante potrivite pentru bucătărieIndiscutabil, plantele decorative sînt cele mai frumoase accesorii ale unei locuințe. Fiecare încăpere trebuie să aibă plantele ei, în funcție de lumina de aici, de poziționarea ei, de mobilier etc.
Astăzi vom vorbi despre plantele cele mai potrivite pentru bucătărie. În acest sens, ar fi utilă și o listă, cu atît mai mult cu cît bucătăriile, de cele mai multe ori, nu oferă condițiile tocmai ideale pentru plantele de casă. Aceste plante potrivite pentru bucătărie au nevoie de un loc însorit, au nevoie de umiditate și de aer curat, dar și de o temperatură constantă.
Pervazul ferestrei este locul tradițional, unde pot fi plasate plantele potrivite pentru bucătărie. Dar le puteți agăța, le puteți fixa pe rafturi, la înălțimea ferestrei.
În lista cu plante potrivite pentru bucătărie se află plantele aromatice, care cresc fumos și sănătos, sînt prolifice și se adaptează ușor la condițiile din bucătărie. De exemplu, menta, cimbrul, rozmarinul cresc bine în bucătărie. La fel și maghiranul, tarhonul, usturoiul, busuiocul sau salvia. Sînt nu doar aromate, dar și pot fi folosite în bucate.
Lista cu plante potrivite pentru bucătărie este, însă, mai lungă.
Lămîiul pitic este ideal în bucătărie. Dar este unul dintre cel mai dificil de întreținut. Are nevoie de căldură, lumină și nu suportă curenții de aer. Este, în schimb, rezistent la schimbările de temperatură și nu este deranjat de aburi și umezeală.
Foarte bine se simte la bucătărie violeta africană sau violeta de Parma. Este o planta veselă, mereu înflorită și este perfectă în acest spațiu. Iubește lumina și căldura, de aceea este indicat să fie amplasată în apropierea ferestrei de la bucătărie sau chiar pe pervaz.
O altă plantă potrivita pentru bucătărie este și begonia. Înflorește în permanență, dacă are toate cele necesare, este foarte frumoasă și veselă. Florile sale pot fi de diferite culori. Dar atenție, begonia e foarte sensibilă la curenții de aer rece, dar și la căldurile exagerate. Are nevoie de  lumină naturală.
Pe lista cu plante potrivite pentru bucătărie se mai numără: cactușii, feriga și mușcatele pitice. Cele din urmă pot bucura privirea perioade îndelungate cu florile lor, aducînd un aer de prospețime și creînd o bună dispoziție celor ce se află în bucătărie.
Cactușii, deși, în mare majoritate, sînt țepoși,  fac orice bucătărie mai jucăușă, lăsîndu-și amprenta sa aici.
Indiferent pentru ce plante veți opta la bucătărie, contează să le găsiți locul cel mai potrivit ca să se dezvolte în armonie și să vă bucure prin frunzișul și florile lor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *