La clacă prin biblioteci

Imagine simbol: bprungheni.wordpress.com

Imagine simbol: bprungheni.wordpress.com
Imagine simbol: bprungheni.wordpress.com

Bibliotecarele din Ungheni au ieșit la clacă. Să nu credeți că au de gînd să ridice vreo casă. Nu. Vor să ridice, însă, profesionalismul colegelor sale mai tinere și mai puțin experimentate. Astfel, clăcile lor sînt cu adevărat profesionale.
Ideea, potrivit Alionei Manciu, şefa serviciului asistenţă metodologică de specialitate la Biblioteca publică ”Dimitrie
Cantemir” din orașul Ungheni, a luat naștere la un atelier de instruire, organizat recent aici. A venit de la cîteva bibliotecare din raion, care se află la început de carieră profesională.  Nu e simplu deloc să faci o inventariere a fondului, atît de necesară pentru orice bibliotecă.
Colegele, care au o experiență mai mare în domeniu, au fost de acord să le întindă o mînă de ajutor, să le transmit din cunoștințele  lor.
Prima clacă profesională a fost organizată la începutul lunii iulie, la Costuleni. Au venit specialiști de la Ungheni, au venit bibliotecare din zona respectivă și, împreună, au făcut un lucru mare: au amenajat ca la carte fondul de documente .
A urmat apoi o nouă clacă profesională, deja la biblioteca din Chirileni, care a trecut într-un spațiu proaspăt reparat. Eugenia Oboroc, care lucrează bibliotecară aici de doar jumătate de an, a solicitat ajutorul colegelor. Acesta a venit imediat. Pe 15 iulie, au venit aici opt bilbiotecare din zona Pîrliței, dar și specialiști de la Centrul metodic din Ungheni. Pentru început, au fost selectate cărțile vechi, ziare și reviste, pentru a fi decontate. De lucru mai este, iar Aliona Manciu consideră că e necesară o nouă clacă la Chirileni, pentru aranjarea cărților pe rafturi.
Cu siguranță, vor avea loc și alte clăci, pentru că numai așa, consideră specialiștii, bibliotecarele au posibilitatea să facă un schimb de experienţă, foarte util, de altfel, tuturor. În plus, se cunosc mai bine între ele și… de la teorie trec la practică. Or, vorba șefei serviciului asistență metodologică, practica bate gramatica.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *