Plante de cînepă, bine îngrijite, depistate de poliția din Ungheni

Imagine: www.igp.gov.md

Imagine: www.igp.gov.md
Imagine: www.igp.gov.md

În scopul combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistării  şi nimicirii  plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificării  persoanelor care le cultivă ilegal, polițiștii desfășoară pînă la sfîrșitul lunii august operațiunea ”Mac-2015”.
Astfel, angajaţii Inspectoratului de poliţie, Ungheni, în baza unor informații operative, au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat de 45 ani din orașul Ungheni. Ca urmare a măsurilor întreprinse, oamenii legii au depistat în ograda suspectului 23 plante verzi de cînepă foarte bine îngrijite.
Tot, în cadrul percheziţiei, la terasa de vara din gospodăria cetățeanului, pe o masă, au fost depistate fire de cînepă uscate. Plantele au fost ridicate pentru a fi supuse unei expertize tehnico-ştiinţifice.
În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art.217 al.1 Cod Penal al RM „Semănatul sau cultivarea ilegală a plantelor care conţin substanţe narcotice sau psihotrope, prelucrarea sau utilizarea a astfel de plante, săvârșite în proporţii mari şi fără scop de înstrăinare” pentru care fapt legislația în vigoare prevede o amendă  de la 4000 la 8000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 100 de ore.
Sursa: igp.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *