Esențial | Cum să suporte o asemenea înjosire?

Lucia BacaluTotul e clar. Declarațiile de dragoste pentru femeie, sloganele privind egalitatea de gen sînt doar apă chioară. Nu am crezut niciodată că cineva, în Republica Moldova, își dorește cu adevărat ca egalitatea de gen să fie realitate.
Se mai burzuluiesc, din cînd în cînd, unele ONG-uri și cer să fie respectată această egalitate. Dar o fac pentru a mai păpa niște bani europeni. Totdeauna am avut dubii mari în sinceritatea acestor reprezentanți ai societății civile, în bunele lor intenții. Pentru bani faci orice. Înghiți în sec, înveți cîteva refrene pe placul finanțatorilor și le repeți ori de cîte ori e nevoie. Cînd vine vorba să demonstrezi în practică ceea ce spui, e cu mult mai greu, dacă nu chiar imposibil.
De aceea eu, ca reprezentant al presei, nu mai vreau să fiu monitorizată, nu mai vreau să mă învețe niște bărbați care se văd mari salvatori și apărători ai femeilor ce și cum trebuie să fac. Nu mai vreau!
Scîrbă îmi este cînd aud pledoarii în favoarea egalității de gen.
Doamne, ce jale mare e în țară cînd o femeie reușește într-un domeniu sau altul. Dacă acea femeie e cu adevărat deșteaptă și nu poate fi manipulată!
Nu vedeți cum se comportă marii bărbați ai neamului în aceste zile? Ghimpu, că-i mai clovn decît ceilalți, iese la rampă și-și dă frîu liber la gură. Cine este acest Ghimpu, de-și permite s-o numească pe Maia Sandu, care a demonstrat că are și creier, și coloană vertebrală, păpușă? Acesta să fie limbajul adecvat pentru un cineva care pretinde că este pro-european?
Atunci cînd am auzit, acum doi ani, ce ieșea din gura lui Ghimpu în adresa unei alte doamne, Ana Guțu, am vrut să cred că e un accident. Am greșit, recunosc. Acum înțeleg, un atare specimen niciodată nu va putea admite ca o femeie deșteaptă și responsabilă să acceadă la putere. Să se bălăcească ei în mizeria pe care o produc zi de zi!
Unde-s acum numeroasele ONG-uri ce pledează pentru egalitatea de gen? Tac mîlc.
Tac și ceilalți bărbați ai neamului. Le tremură fundul doar la gîndul că ar putea veni în fruntea Guvernului Maia Sandu. Și nu doar pentru că ea ar putea să pornească reformele cu adevărat, ceea ce ar putea duce la o întorsătură dezastruoasă pentru ei. Nu-u-u… Ei se tem că o femeie ar putea să facă mult mai mult decît au făcut ei, bărbații neamului, în ultimii 25 de ani. Cum să suporte o asemenea înjosire?
Ce mai, am fost o țară patriarhală și am rămas așa. De ce Europă vorbim? Noi, pro-europeni?  Să mori de rîs, nu alta.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *