Raionul Ungheni are un nou președinte?!

În fotografie: Transfer de putere cu Doamne-ajută. Fostul președinte de raion, Iurie Toma, îi înmînează proaspătului președibnte, Ludmila Guzun, o icoană

În fotografie: Transfer de putere cu Doamne-ajută. Fostul președinte de raion, Iurie Toma, îi înmînează proaspătului președibnte, Ludmila Guzun, o icoană
În fotografie: Transfer de putere cu Doamne-ajută. Fostul președinte de raion, Iurie Toma, îi înmînează proaspătului președibnte, Ludmila Guzun, o icoană

Cu 20 de voturi ale consilierilor PDM, PL, PCRM, PSRM, dar și ale celor doi consilieri  independenți, a fost ales președintele raionului Ungheni. Este vorba de Ludmila Guzun, care va instra în istorie ca prima femeie președintă a raionului Ungheni. Anterior, dînsa a deținut funcția de vicepreședinte de raion, în anii 2007-2011, apoi, timp de jumătate de an – viceprimar de Ungheni.
”Mulțumesc tuturor celor care azi mi-au acordat votul de încredere pentru următorul mandat de președinte al raionului, dar și celor care, din diferite motive, nu au votat sau s-au abținut”, a spus Ludmila Guzun, după care a accentuat: ”Sînt persoana care voi depunde toate eforturile ca să consolidăm Consiliul raional în soluționarea acelor probleme cu care se confruntă localitățile noastre, dar și cetățenii noștri. Cunosc toți membrii Consiliului, cunosc capacitățile lor și sînt sigură că vom face față împreună provocărilor și problemelor care există în societate”.
Totodată, Ludmila Guzun a propus ca în Consiliul raional să fie trei vicepreședinți, conform organigamei existente.
Cu aceleași 20 de voturi, au fost aleși vicepreședinți: Serghei Lăcustă (PCRM), Petru Gherasimov (PDM) și Alexandru Brînză (PL).
Alegerea conducerii raionului Ungheni s-a produs pe 24 iulie. Nu toți, însă, au salutat acest eveniment. Consilierii PLDM nu au participat la votare, iar fracțiunea socialiștilor s-a destrămat, căci o parte dintre consilierii PSRM au votat alături de PDM și PL, ceea ce contravine principiilor formațiunii respective.
Mai mult ca atît, Oleg Belbas,  președintele Organizației Teritoriale a PLDM, a declarat că ședința de vineri este nevalabilă, pentru că nu s-a respectat termenul de convocare de trei zile, așa cum prevede legislația. Și reprezentantul Guvernului în teritoriu, Oxana Radu a menționat că ședința respectivă, conform articolului 16 din Legea administrației publice locale, nu poate fi declarată valabilă pe motiv că nu a fost respectat termenul.
Vorba e că, inițial, au depus un demers pentru convocarea ședinței Consiliului raional pe 24 iulie, adică în termini legali, consilierii PLDM. Ei, însă, și-au retras semnăturile în dimineața zilei de 24 iulie. În aceeași dimineață, au depus un demers  alți consilieri, astfel că ședința a avut loc.
”Ținînd cont de cadrul legal, această ședință nu va fi valabilă și toate actele administrative de astăzi vor fi declarate nule”, a remarcat reprezentanta Guvernului în teritoriu.
Totuși, și Ludmila Guzun, și vicepreședinții proaspăt aleși și-au început deja activitatea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *