VIDEO | Festivalul dulce din Sadova

Imagine: protv.md
Imagine: protv.md

O mare de căpșune, dulci și aromate, s-a format, pe 7 iunie, la Sadova Călărașilor. Aici s-a desfășurat, pentru a doua oară consecutiv, Festivalul căpșunii și al mierii, organizat de către Direcția Agricultură, Relații Funciare și Cadastru Călărași.
Chiar dacă un festival similar a avut loc, în aceeași perioadă și la Chișinău, toată lumea prezentă la Sadova a rămas satisfăcută. În acea zi s-au vîndut peste șase tone de căpșune, costul unui kilogram variind între 20 și 25 de lei. S-a vîndut și miere la 70 de lei kilogramul. ”Pentru un producător este foarte importantă vînzarea produselor sale, de aceea ei au rămas mulțumiți de organizarea acestui festival”, a accentuat Anatolie Vulpe, șeful Direcției Agricultură Călărași.
Totuși, dînsul a declarat că va face toate demersurile necesare ca acest festival al căpșunii să se desfășoare în anii următori anume la Sadova, și nu la Chișinău, mai ales că Sadova poate fi numită cu ușurință ”patria căpșunelor”.
Organizatorii au avut grijă ca nimeni să nu se plictisească. Au avut loc și concursuri pentru cea mai frumoasă amenajare a pavilioanelor, cea mai originală compoziție de miere și căpșună, cea mai gustoasă băutură din căpșune și cea mai mare căpșună. Apropo, premiul pentru cea mai mare căpșună i-a revenit unui localnic, Nicolae Ciobanu, care a reușit să crească un fruct de 200 de grame. Un premiu special i-a fost înmînat lui Anatol Dodon, care a adus la Sadova primii căpșuni din Europa, ulterior aceștia încetățenindu-se  aici.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *