Mai multe oferte la tîrgurile locurilor de muncă

Imahin simbol: www.exclusivnews.ro

Imahin simbol: www.exclusivnews.ro
Imahin simbol: www.exclusivnews.ro

Avem ce oferi de muncă – asta s-a dorit să se înțeleagă în cadrul tîrgurilor locurilor de muncă, organizate în fiecare raion aparte.

CĂLĂRAȘI
Potrivit Doinei Harea, șefa Agenției pentru Ocupare a Forței de Muncă din Călărași, la tîrgul de aici au participat 19 agenţi economici din raion, cu o ofertă de 167 de locuri de muncă vacante. În acea zi, mai mult de jumătate dintre vizitatori au completat anchete și și-au lăsat datele de contact pentru o eventuală angajare. 
Totodată, cu o informaţie pentru tinerii tentaţi să-şi deschidă o afacere proprie a venit Boris Cucu, specialist principal în Secţia Economie a Consiliului rational. Dînsul a prezentat unele proiecte la care ar putea aplica tinerii.
La tîrg au participat și beneficiarii Centrului comunitar de zi „Dorinţa”. Ei au fost captivaţi de master-class-ul în manichiură. ”Imediat, a doua zi, una dintre beneficiare s-a şi prezentat la agenţie cu actele necesare pentru a fi înregistrată în calitate de şomer, aşa încît să poată merge la instruire”, a spus Doina Harea.
Doritorii au avut posibilitatea să-și evalueze aptitudinile pentru un anumit domeniu, grație unui centru de testare vocaţională, organizat în cadrul tîrgului. Tot la tîrg a avut loc și o tombolă întitulată „Citate cu surpriză”, organizată de specialiştii bibliotecii ”Grigore Vieru” din Călărași, astfel că unii vizitatori au mers acasă cu diferite cadouri.
NISPORENI
Pavel Mușchei, șeful Agenției de Ocupare a Forței Muncă din Nisporeni, ne-a spus că la tîrgul organizat aici, în incinta Școlii Profesionale, au participat 11 agenți economici, majoritatea fiind din orașul Nisporeni. Ei au venit cu un număr destul de mare de oferte – 123.
Peste 200 de șomeri, dar și persoane care sînt în căutarea unui loc de muncă, au profitat de această oportunitate, venind la tîrg în speranța de a a-și găsi ceva de lucru. ”Cele mai multe locuri pe care le-au oferit angajatorii au fost pentru muncitorii necalificați”, a accentuat Pavel Mușchei. Totuși, vizitatorii s-au declarat mulțumiți de organizarea acestui tîrg, solicitînd să fie organizate asemenea evenimente cît mai des.
”Noi organizăm astfel de tîrguri atunci cînd există suficiente oferte de locuri vacante”, a explicat, la rîndul său, Pavel Mușchei.
Chiar dacă tinerii s-au declarat nemulțumiți de salariile pe care le oferă angajatorii, majoritatea și-au lăsat datele de contact, în speranța că vor primi un loc de muncă. ”Sînt beneficie astfel de tîrguri, căci doar așa angajatorul poate să stea față în față cu potențiali angajați”, a spus la final  șeful  Agenției de Ocupare a Forței Muncă din Nisporeni.
UNGHENI
Aici, la Școala Profesională, au venit 21 de agenți economici cu numeroase oferte de locuri vacante în diferite domenii. Au venit și zeci de personae, și mai tinere, și mai în vîrstă, pentru a prinde o ofertă bună de la angajatori. Acestea au avut ocazia să stea față-n față cu angajatorul și să primească toată informația necesară.
”E binevenită această acțiune, un ajutor pentru cei ce sînt în căutarea unui loc de muncă. Mă uit cîtă lume s-a adunat aici și cred că oamenii au venit cu speranța că vor găsi ceva după competențe și, evident, cu o remunerare bună”, a făcut o remarcă Viorica Șerbina, una dintre vizitatoarele tîrgului.
Potrivit Elenei Ermurache, specialist principal în cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă din Ungheni, anul acesta interesul a fost mai mare față de tîrg comparativ cu anul trecut . ”Ne bucură faptul că oamenii sînt din ce în ce mai interesați să aibă un loc de muncă aici, acasă. Astăzi avem un spectru mai larg al profesiilor și sînt sigură că cei prezenți aici au de unde alege”, a spus dînsa.
Potrivit site-ului oficial al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, la data de 9 iunie, la Ungheni sunt 270 locuri vacante, la Călărași – 320, iar la Nisporeni – 121.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *