Locuitorii raionului Ungheni au ales

Imagine simbol

Imagine simbol
Imagine simbol

Vechii noii primari
După turul întîi al alegerilor din 14 iunie, și-au păstrat fotoliile 11 primari. Unii dintre ei au cîștigat mai mult decît convingător.
Ștefan Roșca (PLDM), primar de Cornova, cîștigă detașat, fără drept de apel. El a reușit să obțină un scor impresionant, de 87,83 %, chiar dacă a avut doi contracandidați care au luptat pentru fotoliul de primar.
La fel de impresionantă este și victoria lui Gheorghe Colțișor (PDM), primar de Teșcureni. Locuitorii satului l-au susținut masiv, astfel că el reușește să obțină 81,91% din sufragii.
Și primarul de Boghenii Noi, Gheorghe Filipovici (PLDM), își înscrie la activ o victorie de zile mari, el reușind să adune 80,86% din voturi.
La Buciumeni, Filip Petriciuc (PDM) obține lejer 76,14% și se instalează pentru un nou mandat la primărie.
Victorie și pentru Ion Bejan (PDM) din Pîrlița, care cîștigă cu 73,38%, la o diferență mai mult decît confortabilă față de ceilalți contracandidați ai săi.
Fără mare concurență, și primarul Iurie Țăruș (PL) din Sinești își asigură un nou mandat. Dînsul a reușit să obțină 72,26%  din sufragii.
Ana Dicusar (PLDM) din Cetireni obține fără mari probleme al patrulea mandat, devenind astfel cel mai longeviv primar din raionul Ungheni. Scorul pe care l-a obținut este de 71,14%.
La Chirileni, Iurie Stoica (PLDM) obține 64,38% și merge înainte, în calitate de primar.
Și Victor Baltag (PLDM) din Todirești rămîne la primărie, grație voturilor oferite de alegătorii din comună – 57,68% dintre ei au optat pentru el.
Bucurie mare și la Zagarancea. Alegătorii au decis: rămîne primar Mihail Burlacu (PLDM). Ei i-au oferit 54,98% din voturi.
Emoții mari pentru Vasile Casian din Sculeni în acest scrutin. Finalul, însă, a fost cel așteptat: încă un mandat de primar. Dînsul a reușit să obțină 52,28% din voturi.
Nume noi
Răsturnare de situație la Rădenii Vechi. După mai bine de un deceniu de activitate, fostul primar, Semion Bulbaș, este detronat. Cîștig de cauză are o femeie, Vera Golan, reprezentantă a Partidului Liberal. Ea a reușit să obțină, chiar din prima, 50,70% din sufragii. Semion Bulbaș (PLDM) a trebuit să se mulțumească doar cu 20,05%.
Este detronat și fostul primar de Alexeevca, Ion Hanganu, care a concurat, de data aceasta, pe listele PPE-Iurie Leancă. Dînsul a reușit o performanță modestă – doar 16,31% din alegători și-au dat votul pentru el. A venit, însă, în forță, Vitalie Bujor (PCRM), care a și cîștigat cu 53,58%.
În Morenii Noi cea care cîștigă fotoliul de primar este Valentina Lincovscaia (PDM). Aici lupta a fost grea, încheindu-se în favoarea candidatului PDM, cu un scor de 50,31 %.
Turul doi în 19 primării
Pe 28 iunie, sînt invitați la urnele de vot alegătorii din mai biine de jumătate din localitățile raionului. Ei vor avea de ales dintre cei pe care i-au considerat cei mai buni și i-au adus pe ”podium” în turul întîi.
Orașul Ungheni. Lupta se va da între actualul primar, Alexandru Ambros (PLDM), care a obținut, în turul I, 47,59% din sufragiile alegătorilor, și Ghenadi Mitriuc (PSRM), deputat în Parlament, care a reușit un scor de 20,96 %.
În Agronomovca se anunță o luptă crîncenă între Vladimir Garbuz (Partidul Nostru), agronom de profesie, și actualul primar Valeriu Negară (PDM). Diferența între cei doi, în turul I, a fost de doar 1,63%. Primul a obținut 30,93%, iar al doilea – 29.30%.
La fel de acerbă va fi lupta și la Condrătești, unde pe cei doi candidați rămași în cursă îi desparte un singur vot. Liberal-democratul Ion Bodrug a obținut 40,39%, iar democratul Ștefan Zgureanu – 40,21%.
Tot un singur vot îi desparte și pe cei doi candidați din Unțești, rămași în cursă: Mihail Racoviță  (PDM), care a obținut 24,97%, și Nicolae Sorotinschi (PCRM) – cu 24,83%.
La Bumbăta vor lupta în continuare pentru primărie actualul primar, liberal-democratul  Gheorghe Cepoi (38,47%), și liberalul Dumitru Paladi (21.49%), fost consilier raional, conducătorul unei întreprinderi agricole.
La Hîrcești, actualul primar, Vasile Bodrug (PL), a reușit să obțină 47,21%  se va duela cu Ivan Caracaș, reprezentantul PCRM, care a acumulat 32,70%.
În Cioropcani vor lupta mai departe pentru primărie Victor Robuleț (PLDM), care a obținut 28,45%, și Vitalie Rusu (PPE-Iurie Leancă) – cu 18,83% obținute în turul întîi.
La Negurenii Vechi lupta va fi dusă între actualul primar Ion Rabacu (PLDM), care a obținut 48,57% și candidatul independent, preotul Petru Polișciuc, care a obținut 25,12%.
Și la Petrești actualul primar, Serghei Gorea (PLDM), care a obținut 33,25% din sufragii, va încerca să obțină un nou mandat în lupta cu Igor Bereghici (PSRM), cu 29,25%.
În satul Cornești vor lupta pentru primărie democratul Valeriu Morari (31,12%) și actualul  primar, liberalul Iurie Țurcanu (26,75%).
La Măgurele va lupta pentru primărie Sergiu Bodrug (PPE-Iurie Leancă), cu 29,44%, și actualul primar, Aurel Popa (PLDM) – 26,53%.
În cel de-al doilea tur vor lupta pentru funcția de primar și opt femei.
La Bușila, actualul primar, Valeriu Todirică (PLDM), care a obținut 37,81%, va trebui să-i țină piept Rodicăi Bațală (PDM), care a acumulat 30,12%.
În orașul Cornești, luptă în continuare pentru funcția de primar Vera Buga (PDM), care a obținut un scor de 48,78%, cu Leon Bilețchi (PLDM), 27,51%.
La Costuleni, actualului primar Sorin Gurău (PDM), care obținut 42,91%  din sufragii îi va face concurență Corina Cebotaru (PL), cu 17,27% în turul întîi.
La Florițoaia Veche, Margarita Baban (PLDM), actualul primar, care a obținut în turul întîi  49,19%, se va confrunta cu antreprenorul Sergiu Mărgărint (PDM), care a reușit să obțină 16,80%. .
La Mănoilești, lupta se va da între doi funcționari publici: Valentina Grosu (PDM), secretar al consiliului local, care a obținut 44,69%, și actualul primar, Grigorii Popa (PCRM), cu 26,87%.
La Măcărești, actualul primar, Iacob Pîntea (PDM) – 34,72%, se va confrunta cu Tatiana Mușchei (PLDM), directoarea grădiniței din localitate, care a obținut 22,90%.
La Năpădeni, va încerca să obțină mandatul de primar actualul secretar al consiliului local, Maria Arteomov (PL), care a obținut în turul întîi, 40,40%, ea avîndu-l în calitate de contracandidat pe antreprenorul  Oleg Iovu (PDM), cu 35,91%.
La Valea Mare luptă în continuare pentru primărie actualul primar, Galina Varvariuc (PLDM), cu 47,76% în primul tur. Contracandidatul său e Alexei Antoci (PDM), care a obținut  37,63% .


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *