Beneficiile ceaiului de cozi de cireșe

Imagine simbol: sanatate.acasa.ro

Imagine simbol: sanatate.acasa.ro
Imagine simbol: sanatate.acasa.ro

Printre bolile care pot fi tratate cu ceai sau decoct de cozi de cireşe se numără infecţiile urinare, uretritele, nefrita.
Preparați un decoct din 40 de cozi de cireşe în 500 ml de apă, fiartă timp de 10 minute. Dați deoparte 20-25 de minute şi beți timp de două săptămîni. În cazul litiazei renale (nisip la rinichi) şi a retenţiei de apă preparați un decoct din 50 de cozi de cireşe fierte în 500 ml de apă. După 15 minute de clocot, strecurați şi beți cînd s-a mai răcit, pe parcursul întregii zile.
Rezultatele se vor vedea chiar din primele zile de cură, pe care o ţineți 30 de zile.
Ceaiul din cozi de cireşe poate regla unele afecţiuni digestive. În diaree – un ceai preparat dintr-o lingură de cozi de cireşe, fierte timp de 5 minute în 200 ml de apă. În cazul durerilor de stomac se recomandă un ceai din 1-2 linguri de cozi de cireşe, fierte în 250 ml de apă, timp de 15 minute şi din care beți 1 cană pe zi.
Pe lîngă efectul diuretic, cozile de cireşe au şi proprietăţi depurative, ajutînd la eliminarea reziduurilor din sînge şi a depozitelor de grăsime. Cel mai simplu ar fi să beți zilnic, timp de o lună, cîte o cană de ceai de cozi de cireşe pe care îl preparați astfel: se fierbe 1 lingură de cozi de cireşe în 300 ml de apă.
Cozile de cireşe sînt un remediu excelent pentru calmarea tusei. Decoctul (o linguriţă de cozi de cireşe şi 200 ml de apă care se fierb cinci minute) se bea cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile. Un astfel de remediu se recomandă numai în cazurile de tuse rebelă. De asemenea, remediile obţinute din cozi de cireşe uşurează simptomele în caz de răceală ori de gripă.
În caz de reumatism ori de gută pot fi făcute băi locale cu decoct de cozi de cireşe. Un pumn de cozi de cireşe se clocotește într-un litru de apă.  Se lasă la infuzat zece minute, apoi se adaugă în apa de baie pentru mîini şi pentru picioare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *