Vor condiții europene

Primaria NisporeniNisporeniul vrea condiții de salubrizare ca în Germania. Pe 6 mai, aici s-a aflat o delegație formată din oameni de afaceri germani, interesați de construcţia unui combinat de producere a biogazului în preajma Poligonului de reciclare a gunoiului menajer din Nisporeni. ”Germanii propun construcţia unei linii de sortare a deşeurilor în cadrul poligonului, a unui complex de producere a biogazului şi a unei staţii de producere a energiei electrice”, se menționează într-un comunicat plasat pe site-ul oficial al Primăriei Nisporeni.
Astfel, tot gunoiul menajer, supus putrefacţiei, va fi utilizat la producerea biogazului. ”Nemţii urmează să construiască asemenea complexe și la Ungheni, şi la Străşeni, dar Nisporeniul, au spus specialiştii germani, este cu un pas înaintea celorlalți, avînd deja construit poligonul de reciclare a deşeurilor menajere”, se mai arată în comunicat.
Oaspeţii germani s-au deplasat la poligon și la staţia de purificare, pentru a vedea pe viu condițiile de acolo. Ulterior, ei vor analiza informația acumulată, revenind la Nisporeni cu propuneri concrete.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *