Sănătatea în prim-plan

gradinita-steluta-ungheni
Grădinița ”Steluța” din Ungheni

Picii de la Grădinița ”Steluța” din Ungheni au avut, de Ziua Mondială a Sănătății, pe 8 mai, un invitat cu totul special.
La ei a venit în ospeție însăși directoarea Spitalului rational Ungheni, Lidia Crăciun. Dînsa a avut două motive pentru această vizită. În primul rind, pentru că îi pasă de sănătatea copiilor. În al doilea rind, pentru că la această grădiniță merge și nepoțelul ei, Răducu.
După ce micuții au demonstrat că știu și ei cîte ceva despre cum e să duci un mod de viață sănătos, Lidia Crăciun le-a vorbit atît lor, cît și părinților prezenți, despre sănătatea copilului. Le-a vorbit despre deprinderile ce trebuie cultivate copiilor încă de mici, despre igiena personală, alimentație sănatoasă și regim. S-a referit și la pericolul jocurilor electronice, al tratamentelor aplicate fără a cere sfatul medicului. Dînsa s-a arătat mulțumită de faptul că angajații grădiniței se îngrijesc de promovarea modului sănătos de viață între copii.
În aceeași zi, Asociația Obștească ”Alături de copil” de la Grădinița ”Steluța” a semnat un Acord de parteneriat cu Spitalul raional Ungheni. ”Noi, aici, nu avem medici, doar asistente medicale. De aceea ar fi bine ca, atunci cînd avem o întrebare legată de anumite maladii, să primim răspunsul direct de la un specialist, atît pentru binele copiilor, cît și pentru binele angajaților”, a explicat Lucia Gavriliuc, directoarea grădiniței.
Grădinița ”Steluța” mai are încheiate acorduri de parteneriat cu Direcția Situații Excepționale,  Comisariatul de Poliție, dar și cu alte instituții.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *