Vă invităm la Sărbătoarea căpșunii și a mierii

Imagine simbol: provincial.md

Imagine simbol: provincial.md
Imagine simbol: provincial.md

Direcția Agricultură din Călărași organizează un eveniment inedit și, totodată, așteptat de multă lume. Este vorba de „Sărbătoarea căpșunii și a mierii”, care se va  desfăşura la Sadova Călăraşilor, pe 7 iunie, cu începere de la ora 9.00.
”Vrem să atragem cît mai mulți producători de căpșuni din toate raioanele republicii ca, ulterior, să puteam organiza chiar un festival național, de ce nu”, spune Anatolie Vulpe, șeful Direcției Agricultură, Relații Funciare și Cadastru din Călărași.
Cei care vor veni cu expoziții, vor avea posibilitatea să înceapă pregătirile de dragă dimineață, începînd cu ora 7.00. Deschiderea oficială a sărbătorii va avea loc la ora 10.00.
Cei care vor veni, în acea zi, la Sadova, nu vor regreta, dau asigurări organizatorii. După ora 10.30 cei prezenți la sărbătoare vor putea să viziteze expozițiile de căpșuni și miere, să afle lucruri noi și utile privind creșterea căpșunilor și producerea mierii direct de la producători.
Ca de obicei, vor fi desfășurate concursuri. Au fost stabilite deja și categoriile. Este vorba de cea mai frumoasă amenajare a pavilioanelor, cea mai mare căpșună, cea mai originală compoziție de miere și căpșună, cea mai gustoasă băutură din căpșuni etc. Totalizarea se va face la ora 12.30.
”Sărbătorea căpșunii și a mierii” se află la cea de a doua ediție. De ce la Sadova? ”Pentru că la  Sadova avem 15 producători de căpșuni”, a făcut explicațiile de rigoare Anatolie Vulpe.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *