Va fi de mare ajutor pentru tineri antreprenori

Imagine simbol: www.timpul.md

Imagine simbol: www.timpul.md
Imagine simbol: www.timpul.md

Călărașiul va avea, în acest an, un incubator de afaceri. O decizie în acest sens a fost luată, recent, de Ministerul Economiei, în cadrul şedinţei de lucru a Consiliului de coordonare şi monitorizare a creării şi dezvoltării incubatoarelor de afaceri.
Pentru crearea noilor incubatoare de afaceri – de la Călărași și Cahul, dar și pentru dezvoltarea celor existente, în bugetul de stat au fost prevăzute circa 15 milioane de lei.
“Prin extinderea reţelei incubatoarelor de afaceri se creează noi întreprinderi, respectiv noi locuri de muncă, iar mediul antreprenorial devine tot mai atractiv pentru tinerii antreprenori”, a explicat  Stephane Bride, ministrul Economiei, viceprim-ministru, prezent la acea ședință.
De notat că și Călărașiul, și Cahulul, întrunesc criteriile necesare: edificiu aflat în proprietate publică, cu spaţiu de cel puţin 2000 de metri pătrați, disponibil pentru producere, amplasat într-o zonă cu infrastructură de acces şi comunicaţii (reţea de apă şi canalizare, gaze, sistem de încălzire etc.). Totodată, și Consiliul raional și-a declarat disponibilitatea de a co-finanța activitatea incubatorului respectiv.
Anterior, în 2004, a fost deschis un incubator de afaceri – primul în republică – la Ungheni. În 2014, a fost deschis un incubator de afaceri la Nisporeni. Urmează acum Călărașiul. De tot, la ora actuală, în R.Moldova funcționează 11 incubatoare de afaceri, care vin în ajutorul celor ce sînt la început de cale în dezvoltarea unei afaceri proprii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *