Un calendar al orașelor înfrățite

imagine simbol: calarasi-primaria.md

imagine simbol: calarasi-primaria.md
imagine simbol: calarasi-primaria.md

Pe 30 mai, se împlinesc 25 de ani de la momentul înfrățirii orașului Călărași cu orașul german Buehl. Cu acest prilej, primăria Călărași a realizat un calendar al orașelor înfrățite. Pe fiecare filă a lui este imprimată o fotografie din unul din orașele surori, dar și imagini ale Călărașiului.
”Ne-am gîndit mult, am vrut să facem ceva frumos, care să placă oamenilor. În cele din urmă, am decis că un calendar e binevenit în acest sens”, povestește primarul Nicolae Melnic. Este pentru prima dată,  cînd apare la Călărași un astfel de calendar. Va fi, cu siguranță, o raritate, căci a fost tipărit în doar 30 de exemplare. ”Deocamdată, îl am eu, un voluntar al Corpului Păcii și voi, cei de la Expresul”, ne-a spus Nicolae Melnic în momentul în care ne-a dăruit și nouă un calendar.
Celelalte vor fi înmînate delegațiilor din orașele înfrățite cu Călărașiul, care vor veni,  pe data de 30 și 31 mai, la zilele orașului Călărași. ”Au confirmat prezența reprezentații tuturor orașelor înfrățite cu noi”, a spus, vădit mulțumit, Nicolae Melnic. Pe lîngă calendar, ei  vor primi și cîte o broșură care include numeroase informații interesante și utile despre Călărași.
”Vrem să ne promovăm cît mai mult localitatea. Din moment ce și calendarele, și broșurile vor ajunge în cele șapte orașe din șapte țări, cu care avem acorduri de colaborare, e deja un lucru foarte bun”, a mai făcut o remarcă primarul.
De notat că primul oraș care s-a înfrățit cu Călărașiul a fost Villefranche din Franța. În acest an, se împlinesc 38 de ani de la semnarea acelui acord.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *