Ploaie de talente, ploaie de medalii

Tinerii muzicieni de la Şcoala de muzică din oraşul Ungheni Imagine: ungheni.md

Tinerii muzicieni de la Şcoala de muzică din oraşul Ungheni  Imagine: ungheni.md
Tinerii muzicieni de la Şcoala de muzică din oraşul Ungheni
Imagine: ungheni.md

Tinerii muzicieni de la școalile de muzică din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași au revenit cu medalii și diplome de diferite categorii de la Concursul național de interpretare instrumentală ,,Tinere talente”, care a avut loc recent la Colegiul de muzică ,,Ştefan Neaga” din Chişinău. Este vorba de un concurs tradițional, care se organizează an de an pentru instituțiile de învățămînt artistic din Republica Moldova.
În anul curent, la acest concurs au participat 65 de şcoli de muzică din toată ţara cu peste 1680 de copii și tineri, astfel că a fost o concurență foarte mare. Ai noștri, însă, nu s-au speriat. Au demonstrat că sînt buni și foarte buni. Au participat din școlile de profil și de la Călărași, și de la Nisporeni, și de la Ungheni, per total, aproape 150 de elevi.
UNGHENI
”Premiile pe care le-am obținut vorbesc de la sine. Prestația elevilor noștri a fost excelentă”, a declarat Tereza Cazac, directoarea Școlii de muzică din Ungheni, subliniind, totodată, că e o adevărată victorie pentru instituția pe care o conduce. Elevii de aici au reușit să cucerească cinci premii. Orchestra de estradă „Bravissimo”, condusă de Victor Sîrbu, a obţinut premiul mare. Orchestra de jazz „Accelerat”, condusă de  Anatol Babici, s-a clasat pe locul I, la fel ca și ansamblul de instrumente aerofone, sub conducerea lui Nicolae Arseni. Corul claselor mari „Elegie”, conducător Victor Tatarciuc, a obţinut locul III, iar ansamblul de viorişti, conducător Victoria Ermoşchin – o menţiune.
”Am demonstrat că sîntem o echipă: elevi, profesori, maeștri de concert sau conducători de colective”, a specificat Tereza Cazac, menționînd că a resimțit și de data aceasta ajutorul acordat de către primărie. ”Nu este simplu deloc să te deplasezi cu 80 de elevi la Chișinău, să le asiguri alimentarea și buna dispoziție. Iată că primăria ne-a ajutat mult”, a mai spus dînsa.
CĂLĂRAȘI
”În acest an ne-am prezentat, la concursul respectiv, mai modest, cu mai puțini elevi”, a recunoscut Svetlana Stăvilă, directoarea Școlii de arte din Călărași. Și premiile au fost mai modeste: doar trei mențiuni, obținute de către ansamblul de acordeoniști (conducător Ion Chitoroagă), orchestra de muzică populară, condusă de Vasile Toderașcu și solista Ana Bragari. ”Aceste colective au participat pentru prima dată la concurs și s-au prezentat, ținînd cont de circumstanțele respective, destul de bine”, a făcut o remarcă Ion Chitoroagă. De notat că, anul trecut, tinerele talente călărășene au obținut, la același concurs, șapte premii.
NISPORENI
”Noi muncim foarte intens și, chiar dacă avem rezultate bune, credem că totdeauna există loc și de mai bine”, a subliniat Alexandru Răileanu, directorul Școlii de muzică din Nisporeni, înainte de a vorbi despre succesele de la concursul recent. În acest an, elevii de aici s-au întors cu trei premii. Fanfara Școlii de muzică, conducător Alexandru Răileanu, s-a clasat pe locul I. Ansamblul de vioriști, condus de Eugenia Ulinici, a obținut o mențiune. Tot cu mențiune a revenit acasă și taraful condus de Constantin Postu.
În opinia lui Alexandru Răileanu, concursul a fost foarte serios, dar și obositor, cu un număr foarte mare de participanți. Potrivit lui, ar fi fost mai bine dacă numărul participanților era mai mic. ”Oricum, juriul a fost foarte competent și a apreciat colectivele artistice la justa lor valoare”, a conchis dînsul. De la Nisporeni, în acest an au particpat 53 de elevi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *