De mici sînt învățați să dăruiască

În fotografie: Fericiți, copiii de la Grădinița ”Tereza Sobolevschi”
În fotografie: Fericiți, copiii de la Grădinița ”Tereza Sobolevschi”

Pe 21 mai, vom spune cu toții: ”Hristos s-a înălțat!”. Pînă atunci, se mai resimte bucuria Învierii Domnului și e cazul să mai vorbim despre evenimentele prilejuite de această mare sărbătoare a creștin-ortodocșilor.
A devenit deja o tradiție ca, în zilele de după Paște, la Grădinița ”Tereza Sobolevschi” din Ungheni să fie organizată o sărbătoare extraordinară. Copii, părinți, educatori – cu toții s-au implicat. A fost un adevărat spectacol: cu poezii, cîntece, cu jocuri distractive. ”Astfel, încercăm să fim mai buni, mai înțelegători, să ne deschidem sufletele spre a-l primi pe Dumnezeu”, face explicațiile de rigoare Claudia Sîrbu, directoarea grădiniței.
Nu au lipsit nici ouăle roşii, nici cele încondeiate, pregătite cu mult drag și străduință de mînuțele copiilor. Nu a lipsit nici pasca sau cozonacul, atribute inerente sărbătorilor pascale.
Mai mult decît atît, a fost organizată și o acțiune de caritate. Nu este prima și nici ultima, dau asigurări angajații grădiniței. ”Să dăruim dragoste și înțelegere, ca în ochii copiilor să sclipească licăriri jucăușe de bucurie, iar cel de Sus ne va binecuvînta pașii”, a fost apelul organizatorilor, un apel ce a fost auzit și de părinți, și de cadrele didactice.
Svetlana Gaiduc,
metodistă la grădinița ”Tereza Sobolevschi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *