VIDEO | ”Masa Pascală”

Captură: jurnaltv.md

Captură: jurnaltv.md
Captură: jurnaltv.md

Mese pline de bunătăţi, cîntece pascale şi multă lume bună la Boghenii Noi. Peste cincizeci de gospodine din satele comunei (Boghenii Noi, Boghenii Vechi, Mircești, Poiana și Izvoreni) au venit aici, în a doua zi de Paști, cu tot ce au avut mai bun, pentru a demonstra că sînt gospodine perfecte. Au amenajat mese ca la carte, cu miei și cozonaci, cu ouă roșii, dar și încondeiate.  Nu e o noutate pentru localnici, căci deja al treilea an consecutive în comună se desfășoară, la inițiativa preotului paroh al bisericii ”Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din Boghenii Vechi,  Vladimir Childescu, Festivalul ”Masa Pascală”.
”Este un eveniment frumos, mai ales că fiecare gospodină s epregătește în felul său de această mare sărbătoare. Pot spune cu certitudine că fiecare sat din comună își are specificul său și în ceea ce privește bucatele, și în aranjarea unei mese de sărbătoare”, a precizat părintele.
În acest an, premiul mare a mers la gospodinele din Poiana, astfel că anume ele vor găzdui, în 2016, festivalul respectiv. ”În fiecare an mergem în satul care a luat premiul mare”, explică  preotul Vladimir Childescu.
Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de celebrii artişti: Vitalie Dani, Nely Ciobanu, Anișoara Dabija, Doina Arsene. ”Vrem să păstrăm această tradiție și s-o ducem mai departe  mulți ani înainte”, a mai spus preotul, nu înainte de a mulțumi, pentru susținere, primarului Gheorghe Filipovici, dar și unor agenți economici din partea locului.

VIDEO: jurnaltv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *