Leurda și beneficiile ei

Imagine simbol: www.unica.ro

Imagine simbol: www.unica.ro
Imagine simbol: www.unica.ro

Leurda este o plantă extraordinar de sănătoasă, avînd efecte miraculoase asupra organismului. Este bogată în vitaminele A și C, complexul de vitamine B, calciu, fier, fosfor, sodiu, cupru, ulei etiric și alicină, conținînd totodată multe substanțe cu proprietăți vindecătoare și fiind un foarte bun remediu natural împotriva mai multor afecțiuni.
Tratează afecțiunile gastrointestinale. Avînd proprietăți curative puternice, leurda este eficientă in tratarea indigestiei, insuficienței biliare, a colicilor abdominale, balonării și dizenteriei. Ajută și la distrugerea viermilor intestinali.
Purifică organismul. Frunzele de leurda au proprietăți depurative și capacitatea de a purifica sîngele, ficatul, stomacul și intestinele.
Tratează afecțiunile sistemului nervos. Ajută la tratarea insomniei, stimulează capacitatea de memorare, combate momentele de lapsus, stările depresive și stările de anxietate.
Ameliorează problemele renale. Are capacitatea de a curăța rinichii și vezica urinară.
Tratează bolile respiratorii. În cazul afecțiunilor precum bronșita, tuberculoza pulmonară sau infecții la nivelul căilor respiratorii superioare, cum ar fi gripa sau răceala, leurda are efecte miraculoase. De asemenea ameliorează insuficiența respiratorie provocată de tuse.
Previne apariția afecțiunilor la nivelul creierului. Consumată regulat, poate duce la prevenirea bolii Alzheimer, dar și a demenței. Mai mult decît atît, stimulează memoria și concentrarea.
Tratează reumatismul, iar cataplasmele cu frunze sînt cele indicate.
Vindecă rănile. Tot prin uz extern, leurda tratează eczemele, herpesul, rănile greu vindecabile, scrofuloza și alte boli cronice de piele.
Tratează afecțiunile cardiovasculare. Ajuta la curățarea sîngelui, reduce hipertensiunea arterială, scade nivelul colesterolului și previne accidentele vasculare.
Înlătură efectele nocive ale nicotinei din organism.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *