FOTO | Tone de motorină și îngrășăminte minerale, reținute de polițiștii de frontieră pe traseul Ungheni-Sculeni

5În zilele de odihnă, echipele mobile ale Poliției de Frontieră au înregistrat două cazuri de transportare a 1100 kg de îngrășăminte minerală și 3500 litri de motorină fără acte de proveniență.
La data de 25 aprilie, în jurul orei 22.50, pe traseul Ungheni-Sculeni polițiștii de frontieră au oprit în trafic un microbuz de model Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare de Chișinău. În urma verificării mijlocului de transport s-a depistat 1100 kg de îngrășăminte minerală (silitra-amoniacală), pentru care șoferul, un moldovean de 28 de ani, nu a putut prezenta acte de proveniență. Din declarațiile persoanei în cauză, marfa a fost procurată de la un producător independent pentru uz personal. Mijlocul de transport și bunurile au fost depozitate pe teritoriul Direcției regionale Vest, până la finalizarea cercetărilor.
Cel de-al doilea mijloc de transport, un Wolkswagen LT 46, a fost stopat de echipele mobile, ieri 26 aprilie, la intrarea în orașul Ungheni. Mașina era condusă de un moldovean de 36 de ani, locuitor al mun. Chișinău. La controlul fizic al unității de transport, polițiștii de frontieră au depistat, amenajate rezervoare adăugătoare, care nu erau indicate în certificatul de înmatriculare. În urma examinării conținutului recipientelor s-a constatat prezența a 3500 litri de motorină. Șoferul nu deținea certificatele necesare pentru transportarea produselor petroliere. Ofițerii de investigații continuă cercetările, în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale se impun.[wzslider]
Sursa: Poliția de Frontieră RM


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *