”Șoaptele” Svetlanei scrise într-o carte

În fotografie: Svetlana Iurcu

În fotografie: Svetlana Iurcu
În fotografie: Svetlana Iurcu

Are doar 18 ani, dar viața a maturizat-o mult prea devreme. A fost pusă la mari încercări, însă, de fiecare dată, a găsit puterea să meargă înainte. A rămas, la vîrsta de 11 ani, fără mamă, așa că nu i-a fost ușor deloc. Știe ce vrea și se roagă bunului Dumnezeu ca alegerile ei să fie corecte, iar principalul – să nu facă rău celor din jur.
Este vorba de Svetlana Iurcu din Bravicea. Chiar dacă a intrat în febra examenlor de bacalaureat, ea are timp și pentru pasiunea ei: să scrie. Cu cîțiva ani în urmă, și-a creat un blog personal. Acolo își așeza gîndurile ei, scria despre emoțiile sale, despre cele mai intense trăiri.
Apoi, una dintre lucrările sale a fost publicată în revista ”Natura”.A fost o mare bucurie. Spune că, din acest motiv, lucrarea respectivă e cea mai scumpă pentru ea.
Pe 26 aprilie, Svetlana Iurcu, va trăi, poate, cele mai frumoase momente din viața ei de pînă acum. În acea zi, la Chișinău va fi lansată prima sa carte, întitulată semnificativ ”Șoapte”. În 90 de pagini sînt înmănuncheate 22 de eseuri, unul mai frumos decît altul.
”Am foarte mari emoții, deoarece această carte este o parte a sufletului meu, este o părticică din viața mea”, recunoaște domnișoara, după care adaugă: ”Cred că prezentarea va fi una de suflet, plină de căldură nu doar pentru mine, dar și pentru cei prezenți la lansare”. Apropo, cartea sa e deja cunoscută și de colegi, și de altă lume interesată de scris.
A făcut o mică lansare, anterior, la Bravicea. ”Scrisul este unica sursă în care îmi eliberez sufletul de greutatăți”, spune Svetlana. A început cu poeziile, după care s-a axat pe proză. ”Sînt fericită” este primul ei eseu. Au urmat: ”Mi-e dor de tine, mamă!”, ”Mereu sînt eu…”, ”Aștept…”… În tot acest drum este susținută și încurajată de o doamnă cu literă mare, Ludmila Sandu din Chișinău. A cunoscut-o absolut întîmplător, grație rețelelor de socializare. Anume ea a acoperit o parte din chletuielile pentru tipar. Și Alexandru Mihăilă de la editura ”Papirus media” din Roman (România) a pus umărul la apariția volumului respectiv.
”Această carte nu ar fi apărut dacă Svetlana nu ar fi scris din suflet, cu sufletul”, accentuează Ludmila Sandu, apoi adaugă: ”Sînt convinsă că va scrie și în continuare, deoarece ea prin scris poate să-și exprime ceea ce nu are curajul să exprime în public”.
Își dorește să învețe la Academia de Poliție, pentru a-și îndeplini visul din copilărie, dar și visul mamei.
Cartea ”Șoapte” a apărut într-un tiraj de 100 de exemplare. 80 dintre ele au ajuns deja pe rafturile bibliotecilor și în posesia unor apropiați ai autoarei. Celelalte 20 de cărți vor fi scoase spre vînzare în ziua lansării de la Chișinău. Banii adunați vor merge la o familie nevoiașă. Costul unei cărți va fi de 150 de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *