Cu Dumnezeu și Maica Domnului în internet

În fotografie: Pagina web a Mănăstirii Hîrbovăț

În fotografie: Pagina web a Mănăstirii Hîrbovăț
În fotografie: Pagina web a Mănăstirii Hîrbovăț

Mănăstirea din Hîrbovăț ”Adormirea Maicii Domnului” și-a lansat pagina sa web: http://manastireahirbovat.md/. Evenimentul s-a produs în a treia zi după Învierea Domnului Isus Hristos, pe 14 aprilie.
Potrivit site-ului mitropolia.md, pagina web a Mănăstirii din Hîrbovăț apare ” cu binecuvîntarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni şi cu purtarea de grijă a părintelui stareţ Egumenul Spiridon (Marin)”.
”Mulți dintre creștinii noștri stau o bună parte din timp pe rețelele de socializare. De aceea m-am gîndit că ar fi bine să-i informăm despre mănăstirea noastră pe internet”, explică starețul realizarea site-ului mănăstirii.
De acum încolo, doritorii vor putea fi la curent cu tot ce se întîmplă la acest locaș de cult, vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu istoria mănăstirii și comunitatea monahală. Vor afla simplu, doar accesînd pagina web, și despre programul liturgic.
Mănăstirea Hîrbovăț are și o pagină pe facebook, lansată în aceeași zi cu site-ul. În dimineața zile de 21 aprilie avea deja aproape 500 de aprecieri.
”Mănăstirea vine în mediul online cu o carte de vizită, care va reflecta cele mai importante evenimente şi activităţi ale acestui sfînt aşezămînt, dar și pentru a fi mai aproape de fiii săi duhovniceşti din ţară, cît și de peste hotare”, mai informează părintele stareț egumenul Spiridon.
Dînsul speră că, de acum încolo, prin intermediul site-ului, mănăstirea din Hîrbovăț va avea mai mulți vizitatori, inclusiv turiști. ”Vrem să întărim baza de turiști, pentru că, în ultimul timp, îi avem tot mai puțini și mai puțini.
Odată cu încălzirea timpului, sperăm că fluxul de turiști va mai crește”, mai spune starețul.
Fiind întrebat dacă biserica acceptă navigarea pe internet și nu consideră această îndeletnicire un păcat, el a răspuns: ”Dacă acorzi internetului mai mult timp decît lui Dumnezeu, desigur că este un păcat”, după care, însă, a făcut o remarcă: ”Dar, pentru a dedica timpul citirii duhovnicești, unei predici, unui învățămînt bisericesc, nu este păcat”.
În prezent, site-ul este disponibil doar în limba română, în viitor propunîndu-se lansarea versiunii în limba rusă, dar și în engleză.
Și Episcopia de Ungheni și Nisporeni are site-ul său, dar și o pagină de facebook. La fel, în present, găsiți în internet o mulțime de pagini web dedicate ortodoxiei și lăcașelor de cult.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *