Vînători prinși în flagrant

Imagine simbol: alba24.ro

Imagine simbol: alba24.ro
Imagine simbol: alba24.ro

Au plecat la vînătoare, puși pe fapte mari, dar au fost opriți din drum. Este vorba de un grup destul de numeros de vînători din raioanele Ungheni și Călărași, care au fost prinși în flagrant de către inspectorii ecologici și polițiști, scrie site-ul ecopresa.md. S-a întîmplat la începutul lui martie, cînd angajați ai celor două structuri au efectuat un raid de combatere a braconajului și tăierilor ilicite pe teritoriul raionului Ungheni.
Vînătorii erau, în marea lor majoritate, din satul Cornova, Ungheni, dar și din Rădenii Călărașilor. Printre ei se număra și un locuitor al orașului Chișinău. Toți dețineau armele de vînătoare legal. Aveau asupra lor și o autorizație de recoltare a vulpilor pe terenurile de vînătoare ale primăriilor Condrăteși și Cornova. Ei, însă, ajunseseră în altă parte – pe cîmpurile agricole de lîngă satul Dumbrăvița, raionul Sîngerei.
Celor opt, căci atîția erau, le-au fost întocmite procese-verbale ”pentru vînătoare în locuri care nu sînt indicate în permis, autorizație și pentru vînătoarea cu cîini neînregistraţi la SVPM”. Per total, le-au fost aplicate amenzi în sumă de 13000 de lei.
Armele și munițiile făptașilor au fost ridicate de către Inspectoratul de Poliție Ungheni pentru verificarea legalității deținerii a acestora.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *