Foc și jale

Imagine simbol: dse.md

Imagine simbol: dse.md
Imagine simbol: dse.md

Focul a mai luat o viață. S-a întîmplat în satul Mărinici, pe 14 martie. A ars de vie o femeie în vîrstă de 67 de ani.
Motivul, potrivit pompierilor, este unul destul de frecvent în ultima perioadă: încălcarea regulilor securității împotriva incendiilor la exploatarea sobei.
Femeia a revenit acasă de la vecini și a văzut că arde casa. A intrat în interior, încercînd să stingă focul. Nu a reușit.
Nu a reușit nici să iasă afară, căci se blocase ușa.
”În primele trei luni ale anului curent, pe teritoriul raionului s-au produs cinci incendii”, ne-a spus Victor Robu, inspector al Serviciului apărare împotriva incendiilor din cadrul Secției Situații Excepționale Nisporeni. Potrivit dînsului, două dintre incendii au avut loc din cauza sobelor defecte, alte două – din cauza exploatării incorecte a aparatelor și rețelelor electrice, iar unul a fost, de fapt, o ardere intenționată.
”Secţia Situaţii Excepţionale Nisporeni atenţionează cetăţenii să dea dovadă de vigilenţă maximă, mai ales cînd fac focul în sobe. Să nu admită supraîncălzirea lor, să nu lase nimic în apropierea lor, să aibă grijă ca în față să fie instalată o placă metalică cu dimensiunea de 50×70 cm. Numai așa vor putea fi evitate incendiile și nimeni nu-I va pune în pericol viața”, a menționat, la final, inspectorul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *