VIDEO | Noul ministru al Sănătății, ”încurcat” de presa locală

Imagine: mednews.md

Imagine: mednews.md
Imagine: mednews.md

Ministrul Sănătății, Mircea Buga, s-a declarat ”încurcat” în activitatea sa de către presă. Fiind prezent la ședința de totalizare a activității Agenției Teritoriale Vest a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, organizată la Ungheni, dînsul nu a dorit să vorbească în prezența presei locale.
De fapt, a avut o alocuțiune de trei minute și 20 de secunde, timp în care s-a arătat satisfăcut de activitatea cadrelor medicale din raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași, Fălești și Strășeni, care țin de Agenția Teritorială Vest a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
”Ce aș putea să vă spun? V-aș spune mai multe, dar mă încurcă presa”, a declarat tranșant  oficialul, după care a rugat reprezentanții presei să părăsească sala. Asta, după ce a fost așteptat, inclusiv de jurnaliști, o oră, căci dînsul a întîrziat la eveniment exact cu o oră.
Mircea Buga nu a mai scos nici un cuvînt pînă nu a văzut că jurnaliștii au plecat, dar nu înainte să-i anunțe că este dispus să dea declarații după ce își va finaliza alocuțiunea.
Ulterior, directoarea Spitalului raional din Ungheni, Lidia Crăciun, a postat pe pagina sa de facebook: ”Este nevoie de a demara de urgență reforma spitalicească. Să avem spitale mai puține și mai bune, asigurate cu doctori de calificare înaltă, cu servicii calitative și performante, cu utilaj modern, spitale ce vor rezolva problemele pacienților mai aproape de reședința lor. Avem, la moment, prea multe paturi pentru patologii acute și puține paturi pentru reabilitare. E nevoie de dezvoltat serviciul de reabilitare, acestuia să-i revină pînă la 20% din capacitatea spitalelor.
Este nevoie de a fortifica în continuare și instituția medicului de familie, tratarea pacienților în condiții de ambulatoriu, cu medicamente compensate. Pentru anul 2015, suma alocată pentru medicamente compensate se va dubla: de la 200 milioane de lei la 400 milioane. Se lucrează, în prezent, la elaborarea Codului Sănătății… Sînt doar cîteva priorități de dezvoltare a sistemului de sănătate, la care s-a referit domnul ministru Mircea Buga la ședința de totalizare a activității Agenției Teritoriale Vest a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină”. Să fi fost oare acestea marele secrete pe care ministrul a vrut să le țină departe de presă?

VIDEO: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *