FOTO | Trei ungheneni reținuți cu 488 mii de țigarete de contrabandă, în valoare de aproximativ 162 mii lei

Imagine: border.gov.md

Imagine: border.gov.md
Imagine: border.gov.md

Poliţiştii de frontieră au reținut trei moldoveni care transportau cu un atelaj hipo 24.382 de pachete de țigări, de diferite mărci comerciale, pe care intenționau să le treacă ilegal peste râul Prut. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar căutările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea de contrabandă.
La data de 22 martie, acționând în baza unei informaţii operative, poliţiştii de frontieră au declanşat, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni, o acţiune de prevenire şi combatere a contrabandei cu tutun. În cadrul acestei acţiuni, în jurul orei 18.00, inspectorii de frontieră au observat, la doar 400 metri de la graniță, mai multe persoane care se deplasau cu o căruță încărcată cu colete voluminoase.
Echipa operativă aflată la fața locului a procedat la somarea legală a persoanelor, care nu s-au supus avertismentului, abandonând atelajul hipo și au încercat să se ascundă în fâșia forestieră. Urmare acțiunilor întreprinse, polițiștii de frontieră au reținut trei bărbați, aceștia s-au dovedit a fi locuitori ai satelor Taxobeni și Sculeni, cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani.
În căruță au fost descoperite 30 de colete, ambalate în folie de polietilenă de culoare neagră, ce conțineau 24.382 pachete de țigări, în valoare de aproximativ 162 mii lei. Atelajul hipo a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni, iar țigările depozitate la sediul Direcției regionale Vest, până la elucidarea tuuturor circumstanțelor infracțiunii.
În baza cazului dat a fost intentat dosar penal, în conformitate cu art. 248, al.5 Cod Penal al RM – Contrabanda, persoanele riscă pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.[wzslider]
Sursa: border.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *