Urzici cu maioneză

urzici

 

urzici
urzici

Ingrediente:
1 kg urzici, 4 linguri cu vîrf de maioneză de casă, 1 lingura hrean ras, 3 căței de usturoi.
Mod de preparare:
Se aleg urzicile frunză cu frunză. Pentru acest fel e de preferat să nu păstrăm codițele cele mai groase. Se spală în 4-5 ape, apoi se scurg și se scufundă în apa gata clocotită. Se lasă la fiert pînă sînt gata (sau aproape, după preferința casei), apoi se scurg de apă. Hreanul se dă pe cea mai mică răzătoare, se amestecă în urzici și abia apoi acestea se pasează bine, fără a trasforma totul într-o pastă fără personalitate. Din două ouă de țară se face o maioneză groasă (pentru că urzicile au destulă umezeală) și se adaugă amestecului. Usturoiul se face mujdei și se pune la final.
Se servește pe pîine de casă prăjită. Se decorează cu fîșii de ridiche, cu salată creață sau feliuțe de roșii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *