Cum să faceți un antreu mic să fie funcțional și frumos – Casa Ta

Imagine simbol: viitorul.md

Imagine simbol: viitorul.md
Imagine simbol: viitorul.md

Familiarizarea cu casa începe cu un antreu, astfel încît designul său nu ar trebui să fie ignorat. Dar în  antreurile mici este dificil de a combina funcționalitatea și estetica. Pentru a rezolva această problemă, vă venim noi în ajutor.
Cei mai mulți oameni au o atitudine neglijentă la proiectarea antreului, pentru că are dimensiuni mici, dar și pentru că această încăpere este una intermediară și nu este destinată pentru petrecerea timpului pe un termen lung. Dar psihologii spun că prima impresie a ceea ce a văzut ochiul se formează în doar cîteva secunde. Deci, timpul în care invitații își scot pantofii este suficient pentru a-și crea o opinie despre casa și locuitorii săi.
Astăzi, dăm cîteva sfaturi utile și practice, care vor ajuta chiar și cele mai mici antreuri.
Nici un mobilier de perete voluminos. În mod ideal, dulapurile ar trebui înlocuite cu umerașe deschise, rafturi de perete și cutii de pantofi. Un astfel de set minimalist economisește spațiu și stimulează pentru a menține ordinea în antreu. Este binevenit și un dulap mic, cu o adîncime de 40 cm, cu secțiunile deschise.
Folosiți unghiurile. Mobilierul de colț ocupă mult mai puțin spațiu și vă permite să utilizați acești centimetri pătrați, de obicei nefolosiți.
Atîrnați o oglindă. În antreu este, pur și simplu, o necesitate. În primul rînd, vă puteți admira mereu aspectul, și în al doilea rînd, o oglindă mare pe perete va ajuta vizual să extindeți spațiul. În cazul în care nu este nici un loc potrivit pentru oglindă, alegeși un mobilier cu un perete sau o ușă cu oglindă.
Depozitarea pantofilor. Uitați de ideea că pantofii și cizmele ar trebui să fie plasate numai în partea de jos. Utilizați pentru depozitare dulapuri de încălțaminte, rafturi de perete, rafturi laterale, cîrlige, coșuri sau cutii decorative.
Alegeți culoarea potrivită. Este evident că un spațiu mic și lipsit de lumină naturală trebuie să fie finisat în culori pastelate luminoase. Cu toate acestea, culorile închise nu ar trebui să fie trecute cu vederea. Ele pot regla geometria încăperii. De exemplu, într-un antreu îngust este recomandat ca pereții longitudinali să fie de culoare deschisă, iar cei transversali (de obicei sînt uși de intrare și de interior) – mai întunecată. Această metodă vă va salva de la senzația de pereți de forfecare.
Nu economisiți pe iluminare. Deoarece lumina naturală, de obicei, nu pătrunde ușor în hol, va trebui să utilizați numai lumina artificială. O sursă de lumină este puțin probabil să fie suficientă. Minimul stabilit pentru un antreu mic ar trebui să constea din mai multe lămpi cu lumină direcțională pe tavan (pentru a înălța vizual) și iluminare reglabilă pentru oglindă (plasată pe partea de sus a acesteia, pentru a evita denaturarea reflecției). Nu va fi de prisos, de asemenea, de a echipa rafturile deschise cu surse de lumină punctiformă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *