Sănătate de invidiat prin muzică şi dans

În fotografie: De Dragobete, la biblioteca din Călărași

În fotografie: De Dragobete, la biblioteca din Călărași
În fotografie: De Dragobete, la biblioteca din Călărași

În după amiaza zilei de 24 februarie, la biblioteca ”Grigore Vieru” din Călărași s-a cîntat și s-a dansat. Astfel, angajații bibliotecii au reușit să promoveze sănătatea, împreună cu alți peste 40 de invitați de toate vîrstele și din diferite domenii de activitate.
Potrivit Galinei Agafița, directoarea bibliotecii, activitatea respectivă, cu genericul: ”Sănătate prin muzică și dans”, face parte din șirul de activități planificate pentru acest an. Se știe că Parlamentul a declarat anul 2015 – Anului Sănătății. ”Ne-am dorit să promovăm metodele alternative de profilaxie și prevenire a maladiilor în rîndurile populației”, a accentuat dînsa. Invitații au fost încadrați în diverse concursuri de motivare. „Cel mai bun cîntec” le-a adus premii Margaretei Florea, metodistă la Direcţia Învăţămînt, Silviei Andreeva, preşedinta Clubului „Vîrsta de aur”, Elenei Dragancea și Liusei Lutîi, membre ale acesluiași club. Cu satisfacție au urmărit cu toții valsul prezentat de Anişoara Fisticanu şi Teo Cibotaru, elevi ai liceului ”Mihail Sadoveanu” din oraș. În program au fost incluse cîntece populare, de estradă, romanţe –   un adevărat carusel emoțional.
Un interes deosebit au prezentat sfaturile Elenei Cuza, medic de familie la Centrul de Sănătate Călăraşi. Dînsa i-a încurajat pe cei prezenţi să cînte și să danseze cît mai des, pentru a alunga boala.
La crearea unei atmosfere relaxante au contribuit și muzicanţii călărășeni, Mihai Lozovan şi Vasile Fîntînari, și elevii
Școlii de arte, ai Liceului pedagogic și ai Liceul vocațional din Călărași.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *