A renunțat la cifre și s-a orientat spre frumos

În fotografie: O urare de la Claudia Baxan

În fotografie: O urare de la Claudia Baxan
În fotografie: O urare de la Claudia Baxan

Claudia Baxan a muncit toată viața cu cifrele. Ani la rîndul, a lucrat la Inspectoratul Fiscal din Ungheni. Acum, s-a reprofilat. De trei ani, creează ilustrate, diverse tablouri, pe care le oferă celor dragi. Nici nu-și imagina ce talent ascuns are. O simplă întîmplare a făcut să-l descopere.
De fapt, a fost o provocare. Nora sa, Ludmila, i-a cerut, într-un fel, ajutorul. Trebuia să ofere anumite lucruri pentru un tîrg de caritate. Organizatorii îi ceruseră ceva haine. Ea, însă, a considerat că nu-i cel mai potrivit lucru să dai spre vînzare haine pe care le-ai purtat deja. A cerut sfatul soacrei. Și, ca să fie toată lumea împăcată, au decis împreună că mult mai bine ar fi să creeze ceva cu mîinile proprii.
Pentru că era în ajunul sărbătorilor de iarnă, au considerat că cel mai indicat ar fi să confecționeze un pom de Crăciun. Au muncit aproape o săptămînă la el, zi de zi, pînă noaptea tîrziu. Dar a meritat. Mare le-a fost mirarea cînd cineva l-a cumpărat cu 350 de lei. Și mai mare le-a fost mirarea cînd altcineva a comandat un brad similar.
De atunci, Claudia Baxan perseverează. A învățat, între timp, tehnica quilling, o tehnică specială de lucru cu hîrtia.
De-ați ști ce lucruri frumoase ies din mîinile ei!
Este mîndră de ceea ce face. Cu ce și-ar umple zilele, dacă nu ar crea aceste frumuseți? Poate că ar asalta-o gînduri negre, poate că ar deveni mai pesimistă. Nu-și dorește așa ceva.
Ne-a pășit pragul redacției cu un coș întreg de ilustrate, una mai frumoasă decît alta. Toate făcute de mîinile ei. Le-am studiat cu atenție, dar nu le-am găsit nici un cusur. ”Vreau ca omul să rămînă satisfăcut atunci cînd ține în mînă o asemenea ilustrată”, a explicat.
Și-ar dori să participe și la expoziții, dar, se pare, încă nu are suficient curaj să deschidă uși și să-și demonstreze creațiile. Oricum, ilustratele create de ea deja și-au găsit loc în multe case, în multe instituții, căci bucură ochiul, dar și sufletul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *