Șahul o reprezintă

În fotografie: Larisa Goian, tînăra campioană la șah

În fotografie: Larisa Goian, tînăra campioană la șah
În fotografie: Larisa Goian, tînăra campioană la șah

Ungheneanca Larisa Goian, în vîrstă de doar 9 ani, a mai făcut un pas spre Olimpul șahului. Ea a cucerit medalia de aur la Turneul național de șah, desfășurat la Chișinău în perioada 21-28 februarie, categoria rapid. La șah clasic s-a situat pe locul V. Este cea mai mare realizare a ei, chiar dacă, în cei patru ani de cînd practică șahul, a reușit să adune peste 70 de diplome și premii de la diverse competiții sportive. A fost campioană a orașului Ungheni, a fost campioană a raionului.
Victoria repurtată recent i-a deschis ușile spre campionatele european și mondial. Deja a început pregătirile. În septembrie, va participa la Campionatul Europei la șah între copii și juniori din Croația și speră să facă și acolo o figură bună. Are încredere în forțele proprii, știe că poate. În plus, o antrenează atît tatăl ei, Mihai Goian, cît și Vladimir Pricladov, un mare entuziast al șahului, antrenor de șah la Școala sportivă din Ungheni.
Pînă atunci, intenționează să participe și la alte competiții organizate în România și Belarusi, căci are nevoie de cît mai multă experiență competițională. Recunoaște că îi place mult șahul și, practic, nu e zi fără să joace o partidă sau să rezolve o problemă de șah.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *