Prahova – ”sora” mai mică (sau mai mare?) a raionului Călărași

În fotografie: La cimitirul eroilor români, călărășeni și prahoveni, împreună

În fotografie: La cimitirul eroilor români, călărășeni și prahoveni, împreună
În fotografie: La cimitirul eroilor români, călărășeni și prahoveni, împreună

Raionul Călărași mai are un ”frate”. Un adevărat frate. Este vorba de județul Prahova din România. Pe 19 februarie, într-o atmosferă festivă, în fața a numeroase oficialități, la Călărași, a fost semnat un acord de cooperare între cei doi subiecți. Din Prahova a venit la Călărași o delegație din 30 de persoane, condusă de vicepreședintele Consiliului Județean, Bogdan Toader. Au fost momente frumoase, oaspeții prahoveni au vizitat cimitirul ostașilor români, au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu.
Cu ocazia semnării Acordului de colaborare, gazdele au organizat un concert festiv cu participarea artiştilor autohtoni. La rîndul său, delegaţia prahoveană a făcut o donaţie de carte, în special, bibliotecii publice raionale ”Grigore Vieru” din Călărași.
Președintele raionului Călărași, Ilie Rău, s-a arătat satisfăcut de această nouă colaborare. Acordul prevede dezvoltarea un relaţii de parteneriat în diverse domenii de interes comun, cum ar fi: educaţie, cultură, tineret şi sport, administraţie publică locală, economie şi mediu de afaceri. ”Semnarea Acordului este doar primul pas pe care l-am făcut. Sunt sigur că rezultatele și beneficiile nu vor întîrzia să apară”, a msubliniat Ilie Rău.
Raionul Călărași mai are încheiate acorduri de colaborare și fraternitate cu localități din  Belorusia, Franța, Germania și Polonia.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *