E bine să consumi nuci în fiecare zi

Imagine simbol: www.napocanews.ro
Imagine simbol: www.napocanews.ro

Persoanele care consumă în fiecare zi cîte un pumn de nuci au un risc cu 20% mai mic de a se îmbolnăvi de boli grave.
Miezul de nucă prajit combate infecțiile urinare, dar, în același timp, poate fi folosit și pentru a scăpa de tuse. Este un excelent vermifug. Datorită conținutului bogat în cupru, nucile sînt indicate în dieta persoanelor cu anemie. Miezul a 20 de nuci, consumat zilnic, e un tratament eficient contra psoriazisului sau a eczemelor alergice. Ba chiar rezolvă și acneea.
Nucile conțin vitamina B1, care joacă un rol esențial în metabolismul glucidelor și este absolut necesară pentru funcționarea normală a musculaturii și a sistemului nervos.
Miezul a patru nuci prăjite rezolvă constipația. Același efect se obtțne și dacă nucile se țin în apă cîteva ore înainte de a fi mîncate.
Nucile conțin tanin cu efect astringent, de aceea sînt folositoare și în tratamentul diareei.
Nucile ajută în controlul masei corporale, oferă un grad mai mare de saţietate şi mai puţină senzaţie de foame.
Nucile sînt un stimulten al memoriei și sînt recomandate în eforturi intelectuale crescute. Conținutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă în tratamentul asteniei, întîrzierilor de creștere, tulburărilor sistemului nervos. Pentru cei ce suferă de supraoboseală sau sînt slăbiți, se recomandă un pumn de miez mărunțit care se amestecă cu o lingură de miere. După aceasta, se bea un pahar cu suc proaspăt de fructe.
Pentru mărirea capacității de memorare și pentru perioadele de învățare, mai ales în perioada examenelor, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu 4 linguri de miere. Amestecul se mănîncă pe îndelete, mestecînd bine fiecare îmbucătură.
Evită procesele de îmbătrînire prematură, apără vasele sanguine contra aterosclerozei, creşte răspunsul imun al organismului şi previne cataracta.
Combat depresia. Dacă sînt consumate cu regularitate, restabilesc echilibrul emoțional.
Întăresc unghiile şi părul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *