Încă o realizare pentru ”Expresul”

veronica apiVeronica Gorea, colega noastră, a fost declarată ”Speranța anului-2014” în cadrul concursurilor interne ale Asociației Presei Independente. Premiul i-a fost decernat pentru articolele ”Tot mai multe minore cu obligaţii mature” şi ”Echipament de zeci de mii de dolari, gratis! Nici măcar pentru acesta nu vor să dea din coate”.
Veronica s-a alăturat echipei ”Expresul” imediat după absolvirea Facultății de jurnalism a Universității de Stat din Moldova, în toamna anului 2014, și s-a integrat de minune chiar de la început.
Anterior, Veronica Gorea a făcut la ”Expresul” și stagiul de practică. ”Pe întreaga perioadă a practicii, a dat dovadă de interes pentru profesia aleasă, de seriozitate şi receptivitate . A reuşit să abordeze subiecte foarte interesante, majoritatea cărora au fost preluate, ulterior, de presa naţională. Este vorba de: “Dumnezeu a pus-o la mari încercări…”, “La Medeleni, Prutul înghite pămîntul”, “În loc să urmeze o carieră pedagogică, a ajuns… fotmodel la Milano”.
În primul caz, la Petreşti s-a deplasat o echipă de la Jurnal TV care a realizat un reportaj pentru “Deşteptarea”. În al doilea caz, la Medeleni s-a deplasat o echipă de la Publika TV. Majoritatea materialelor Veronicăi au fost preluate de numeroase site-uri.
Este în permanentă căutare şi, cu siguranţă, se va impune, peste cîţiva ani, în jurnalism.  Este activă şi energică, interesată de ceea ce face”, astfel o caracterizam în anul 2012.  Nu am dat greș, iar drept dovadă e și premiul obținut.
Este primul ei premiu, dar nu și ultimul.
”Speranța anului”, de fapt, e o speranță și pentru mine. De jumătate de an am început să respir în mod jurnalistic și mă bucur că am reușit în scurt timp să ajung printre cei mai buni. Datorită acestui premiu, sînt motivată și ferm convinsă că profesionalismul, corectitudinea și echidistanța îmi vor sta la baza fiecărui produs mediatic. Mulțumesc redacției „Expresul” pentru încrede și susținere și API pentru titlul acordat”, a declarat Veronica.
Laureații acestui concurs, organizat în cadrul API din anul 1999, au fost stabiliți de un juriu constiuit din experți ai API, dar și din exterior.
În anii precedenți, ”Expresul” a mai avut premii oferite de către API: pentru cea mai bună fotografie (Vitalie Harea, Ina Landa), pentru cea mai bună pagină web – Expresul.com. În 2013, și Ina Landa a fost declarată ”Speranța anului” de către Centrul de Jurnalism Independent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *