FOTO | Victimele conflictului din Transnistria, comemorate la Ungheni

IMG_0025În fiecare an, consemnăm ziua de 2 martie prin manifestări de respect şi comemorare a compatrioţilor căzuţi la datorie în perioada conflictului armat derulat în regiunea Transnistreană, astfel fiind apreciate meritele participanţilor la acţiunile de menţinere a ordinii constituţionale în raioanele de est ale republicii, în primăvara-vara anului 1992.
Mitingul de comemorare s-a desfăşurat astăzi, 02 martie, la postamentul eroilor căzuți în conflictul de pe Nistru. La eveniment au fost prezenţi reprezentanții autorității publice locale, combatanți, cetățeni ai orașului dar și reprenențanți ai instituțiilor din oraș.
Viceprimarul orașului, Eduard Balan, și-a exprimat respectul pentru combatanții care au luptat pentru apărarea integrității Republicii Moldova menţionînd : „Nu avem nici un drept de a da uitării această zi şi acele nume, care prin ceea ce au făcut au demonstrat că Republica Moldova are o cale a sa de dezvoltare şi are un nume al ei pe harta lumii. Veşnică slavă şi veşnică amintire acestor martiri. Mai mult ca atât, cu profund regret şi îndurerare, este cinstită memoria celor 4 ungheneni, care nu s-au mai întors acasă să-i revadă pe cei dragi – Oleg Ungureanu, Ghenadie Crestiuc, Petru Slonov şi Vasile Moruz”.
După încheierea oficială a evenimentului, peste două sute de persoane au depus flori la Crucea martirilor neamului.[wzslider]
Sursa: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *