Antreprenor la 21 de ani

În fotografie: Gheorghe Tîmbur Fotografie: Moldova.org

În fotografie: Gheorghe Tîmbur  Fotografie: Moldova.org
În fotografie: Gheorghe Tîmbur
Fotografie: Moldova.org

Are doar 21 de ani și deja gestionează o afacere proprie. Este vorba de Gheorghe Tîmbur care, grație
Programului PARE 1+1, și-a deschis o patiserie în satul său natal, Vărzărești.

Are și șase angajați. De aici, din patiseria lui Gheorghe Tîmbur din Vărzărești, ies cele mai gustoase plăcinte din foietaj, dar și din aluat dospit. Tot aici se produc chifle din aluat dulce cu diverse umpluturi, colaci, pîine de secară, biscuiți de ovăz, biscuiți de casă.
Tînărul antreprenor a declarat pentru presa de la Chișinău că, deocamdată, se axează doar pe piața din Nisporeni.
Anume în magazinele de aici doritorii pot găsi produsele de patiserie de la Vărzărești. A reușit să deshidă deja și două ghișee proprii: unul la Vărzărești, iar altul – la piața din Nisporeni.
Gheorghe Tîmbur a absolvit, cu trei ani în urmă, Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, ceea ce, însă, nu l-a împiedicat să o ia pe o altă cale. Nu regretă. Se descurcă bine și, iată, a intrat în vizorul mass-media, ceea ce este foarte important. Nu a așteptat ca cineva să-i rezolve problemele, nu s-a plîns că nu-și găsește un loc de muncă, că salariile în Republica Moldova sînt mici. Nu. A decis să acționeze, înțelegînd foarte bine că, vorba ceea: așa cum își va așterne, așa și va dormi. Potrivit lui, nu este foarte complicat să dezvolți o afacere. „Depinde de nivelul de inteligență”, și-a făcut tînărul concluzia.
Avea doar 19 ani cînd a apelat la Programul PARE 1+1. Nu i-a fost ușor nici atunci, nici acum, dar, vorba lui, „e normal să se întîmple așa în business”. Totuși, are anumite tristeți: legislația e  „ prost făcută”, iar „organele de control nu-ți dau pace – au impresia că învîrți milioane”.
Mai are o nedumerire. Chiar dacă oamenii de la sate se plîng că nu au locuri de muncă, totuși ei se hotărăsc foarte greu să lucreze, mai ales, dacă vine vorba de cineva tînăr care poate să le ofere acel loc de muncă.
E foarte bine că, la ora actuală, se dă o importanță mult mai mare școlilor profesionale, crede tînărul din Vărzărești, căci, ”în prezent, avem prea mulți juriști și economiști, dar lipsesc totalmente specialiști în alte domenii”.
Gheorghe Tîmbur nu are de gînd să se oprească la cele obținute. Dimpotrivă, va merge mai departe. Vrea să deschidă încă două ghișee de comercializare a producției sale. Visează și la o pizzerie a sa, unde să organizeze seri de karaoke, de cinema, să instaleze vreo două mese de tenis. E abia începutul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *