Au adus dragostea în stradă

În fotografie: de Dragobete la Ungheni

În fotografie: de Dragobete la Ungheni
În fotografie: de Dragobete la Ungheni

Zeci de baloane pluteau în aer, o mascotă în formă de inimă făcea poze cu doritorii, personaje din povești se plimbau agale, Cupidon era gata să-și arunce săgețile în cei îndrăgostiți… Sînt doar cîteva moment surprinse, pe 24 februarie, în scuarul ”Grigore Vieru” din Ungheni. Aici s-au adunat simpli trecători, copii și profesori, pentru a sărbători Ziua dragostei  cu genericul: ”Dragobetele sărută fetele!”.
”Ne-am propus să renunțăm la stereotipuri, să ieșim în stradă și să distrăm lumea. Dragostea trebuie împărțită în fiecare zi, dar, mai ales, de Dragobete. Am dorit ca publicul unghenean să simtă atmosfera dragostei. Crizele cu care ne confruntăm i-au făcut pe oameni să fie mai zgîrciți la zîmbete”, ne-a spus Aliona Leșanu, directoarea Palatului de Cultură din Ungheni.
Inițiativa de a organiza această sărbătoare în parc a fost regizoarei Viorica Mazuric, connducătoarea teatrului ”Oglinda” de la Palatul de Cultură din Ungheni. ”Este o  sărbătoare foarte frumoasă. E o zi în care slăvim dragostea în stil tradițional. Deși timpul este cam posomorît, noi vom readuce frumosul cu ajutorul mascotelor, baloanelor și programului interesant pe care-l avem”, a menționat dînsa.
Sărbătoarea a fost încinsă de un program artistic prezentat de copii de la Teatrul popular ”Oglinda”, iar cei de la Studioul de dans modern ”Street dance” au organizat un flashmob impresionant.
Nu departe de bustul lui Grigore Vieru, a fost amplasat un banner, unde cei îndrăgostiți puteau să se fotografieze. Pozele vor fi plasate pe pagina de facebook a Primăriei Ungheni, astfel ca vizitatorii să stabilească cele mai reușite dintre ele. Învingătorii vor primi în dar cîte o fotografie de mărimi mari, bine prelucrată de către un atelier specializat. Acest concurs a fost inițiat de primărie.
Într-un cuvînt, Palatul de Cultură, în colaborare cu Fondul pentru Tineri și Primăria Ungheni, au organizat o advărată sărbătoare a dragostei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *