Tartă cu brînză și stafide – REȚETE CULINARE

retetaIngrediente
Pentru aluat: 80 gr unt, 1 ou, 2 linguri zahăr, coajă rasă de portocală, 1 linguriță rasă praf de copt, 220 gr făină, sare.
Pentru umplutură: 400 gr brînză de vaci, 3 linguri cu vîrf de smîntînă, 3 ouă, 6 linguri zahăr, 4 linguri cu stafide, 1 linguriță esență de vanilie.
Mod de preparare
Aluatul: Într-un bol punem untul rece tăiat cubulețe, oul, zahărul și le amestecăm cu mîna. Adăugam coaja rasă de portocală, sarea, praful de copt și făina în ploaie. Frămîntăm ușor pînă toate ingredientele sînt încorporate. Aluatul obținut îl învelim în folie alimentară și-l punem în frigider.
Umplutura: Într-un bol punem brînza, adăugăm smîntîna, ouăle, zahărul, coajă rasă de portocale și le amestecăm. La final încorporăm esența de vanilie și stafidele.
Scoatem aluatul din frigider, întindem o foaie subțire. Tapetăm cu hîrtie de copt un vas termorezistent, așezăm foaia de aluat, presăm ușor cu degetele, ca să ajungă și pe pereții vasului. Punem umplutura, o nivelăm. La dorință, punem deasupra cîteva fîșii de aluat.
Dăm tarta la cuptor, la o temperatură potrivită, pentru 45-50 de minute. După ce s-a copt, o lăsăm să se răcorească în vas, apoi o pudrăm cu zahăr.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *