Tapetul – cele mai actuale imprimeuri și sfaturi de utilizare // CASA TA

Imagine simbol: www.blogmobila.ro

Imagine simbol: www.blogmobila.ro
Imagine simbol: www.blogmobila.ro

Tapetul este cel mai simplu și cel mai accesibil mod de a finisa pereții interiori. Cu toate acestea, cu cît varietatea acestora crește, iar tendințele se schimbă mai mereu, cu atît este mai dificil de a-l alege pe cel potrivit.
Mai jos vom analiza cele mai populare printuri de tapet și pentru care interioare sînt potrivite.
Tapetul cu printuri mărunte e pentru cei ce preferă un stil discret, liniștit și reținut. Acest model se recomandă a fi încleiat în toată camera. Pe fundalul respectiv, vor arăta grozav elementele contrastante: mobilierul, accesoriile.
Printurile mărunte devin foarte repede obișnuite ochiului, așa că în timp nu veți mai observa cercurile, florile sau valurile de pe tapet.
Tpetul cu printurile abstracte. Deoarece printurile nu au elemente repetitive, pot fi lipite în orice ordine, fără a face cheltuieli de material. Tapetul respectiv este utilizat pe scară largă pentru persoanele creative. Desenul poate fi simplu imprimat, dar și reliefat, catifelat sau, dimpotrivă, neted la atingere.
În spații mici, cu cît imprimeul de pe pereți este mai mic, cu atît camera pare mai spațioasă. Prin urmare, un model de tapet cu imprimeu mare este mai bine să îl utilizați fie în cantități mici (pe un perete), fie într-o cameră de dimensiuni mari, cu tavane înalte.
Tapetul cu model geometric și linii are calități magice în transformarea vizuală a interiorului. Astfel, liniile verticale înălțează, iar liniile orizontale lărgesc spațiul. Modelul geometric este în măsură de a aduce dinamică în cameră, devenind cel mai principal accent în interior.
Printul cel mai utilizat în orice perioadă este cel floral. Nu e vorba neapărat de flori. Poate fi reprezentat de frunze, tulpini, iarbă etc. Cele mai multe dintre aceste tapete sînt în nuanțe calde.
Pentru interioarele clasice au fost, sînt și vor fi actuale în toate timpurile, printurile în formă de monograme, figurine și arcuiri împletite într-un model complex. Aceste modele pot avea un plus de strălucire, cu un aspect reușit printre draperii complicate și mobilier de epocă.
Este în creștere popularitatea tapetului în stil pop-art, a fototapetului cu orice imagine sau fotografie dorită. Acestea dau posibilitatea de a crea interioare neobișnuite, colorate și expresive.
Frecventă e și ideea de finisare a pereților cu tapet cu imitație de lemn. Această opțiune este mult mai profitabilă decît din lemn natural, e ușor în exploatare și rapid de executat, fiind un înlocuitor perfect pentru lambriurile din lemn natural. Apropo, imaginile din fiecare rolă de tapet nu se repetă, ceea ce face interiorul cu adevărat individual.
Este foarte important să nu vă fie frică să experimentați, pentru a lipi alt tapet nu este atît de dificil, iar interiorul se poate schimba și se transformă cît mai des posibil.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *