Șomerii – cu burta pe carte

Imagine simbol: www.antena3.ro

Imagine simbol: www.antena3.ro
Imagine simbol: www.antena3.ro

Peste 15 șomeri călărășeni, dornici de a-și schimba viața, au aflat că șomajul, chiar dacă este o problemă, poate fi rezolvată. Trebuie doar să-ți dorești cu adevărat. Mai mult ca atît, patru dintre ei deja și-au soluționat problema, unul fiind angajat, iar alți trei au solicitat cursuri de formare profesională.
Toate s-au întîmplat, urmare a unui seminar informativ, desfășurat de Agenția pentru ocuparea forței de muncă din Călărași, la finele lunii ianuarie.
”Activităţile din cadrul seminarului au avut drept scop motivarea participanţilor de a accepta un loc de muncă necalificat, sau o formare profesională, sau o recalificare”, a explicat Galina Enache, specialist principal la Agenția de ocupare a forței de muncă din Călărași.
Astfel, șomerii încep să-și analizeze capacitățile și, în cele din urmă, încearcă să facă cea mai corectă pentru ei alegere.
Participanţii la seminar au fost informaţi, totodată, despre avantajele angajării legale, despre drepturile şi obligaţiunile unui angajat stipulate în Codul Muncii, despre carnetul de muncă sau  contractul individual de muncă.
De asemenea, le-au fost explicate în detalii condițiile de formare profesională, recalificare, perfecționare, posibilitațile de antrenare la lucrările publice. ”Exerciţiul de motivare la care s-a lucrat le-a rămas în mape ca o temă pentru acasă: să reflecteze bine şi să coştientizeze ce-şi doresc în viață”, a adăugat Galina Enache.
Partenerii de la Biblioteca publică raională „Grigore Vieru” au venit cu o mică prezentare de carte despre persoanele care au reușit în viață prin muncă. De notat că acest parteneriat dintre bibliotecă și Agenția de ocupare a forței de muncă durează deja trei ani.
În present, numărul șomerilor înregistrați official la Călărași este de 174.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *