Premieră. Și orbii vor merge la bibliotecă

În fotografie: Moment festiv la biblioteca din Călărași

În fotografie: Moment festiv la biblioteca din Călărași
În fotografie: Moment festiv la biblioteca din Călărași

Biblioteca ”Grigore Vieru” din Călărași le-a oferit o nouă șansă persoanelor nevăzătoare.
De acum încolo, acestea se vor simți utile, vor putea să citească, să se simtă în rînd cu lumea.
Pe 13 februarie, aici a fost deschisă oficial o secție de literatură Braiile și audio, destinată, în mod special, orbilor.
Totodată, nevăzătorii vor beneficia și de cursuri de inițiere în utilizarea calculatorului, căci în două dintre cele aflate în posesia bibliotecii a fost instalat un program special, care îi va ajuta în acest sens. De altfel, primele 13 persoane nevăzătoare au beneficiat deja de cursuri și au primit chiar și certificatele respective. ”Într-adevăr, am învățat foarte multe aici”, ne-a spus, emoționată,  Mariana Apostol, una dintre beneficiare.
La eveniment au participat zeci de persoane cu dizabilități vizuale, numeroși oficiali locali, dar și de la Chișinău.
”Acest curs de inițiere în utilizarea calculatorului pentru nevăzători este o premieră în Republica Moldova. Am ales Călărașiul, pentru că președintele organizației teritoriale de aici a fost cel mai receptiv”, a explicat Larisa Celan, vicepreședinta Societății Orbilor din Moldova.
Vasile Carp, președintele organizației teritoriale Călărași Societății Orbilor din Moldova, a specificat, la rîndul său, că nu i-a fost ușor. ”Am deschis multe uși și numai  biblioteca a reacționat prompt. Ne-a oferit nu doar o sală, ci și calculatoare, și specialiști”, a spus dînsul. ”Mă simt împlinită că am putut să ajutăm aceste persoane. Nu-i vom dezamăgi pe proaspeții noștri parteneri și utilizatori”, a declarat și Galina Agafița, directoarea bibliotecii, subliniind că, grație acestui eveniment, bibliotecarii s-au convins încă o dată că trebuie să facă mult mai multe și să fie cu mult mai întelegători.
În prezent, în evidența OT Călărași a Societății Orbilor din Moldova se află 164 de persoane.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *