Prea puțin pentru un stadion veritabil. E abia începutul

În fotografie: Terenul de fotbal e ca la carte

În fotografie: Terenul de fotbal e ca la carte
În fotografie: Terenul de fotbal e ca la carte

Construcția terenului de fotbal cu înveliș artificial la Ungheni se pare că e doar o mică parte din ceea ce se dorește a fi cu adevărat Stadionul orășenesc.
”În toamnă, vom purcede la extinderea stadionului”, a declarat pentru ”Expresul” primarul de Ungheni, Alexandru Ambros. Potrivit dînsului, Consiliul orășenesc deja a aprobat un plan de reconstrucție a acestuia. Tribunele vor fi construite doar pe o sigură parte, și nu pe două, cum a fost pînă nu demult. Gardul din piatră va fi dărîmat, iar în locul lui va apărea altul, mult mai modern și transparent, ceea ce, vorba primarului, ”va oferi un aspect mai atractiv întregului stadion, dar va avea și o funcție anti-vandalism”. Fiind ușor văzuți din stradă, răufăcătorii își vor mai tempera din dorințele lor de a distruge, de a rupe și a sparge.
Gardul va fi construit mult mai aproape de trotuar, astfel că stadionul va deveni mai încăpător. În locul tribunelor din partea dinspre drum e posibil să fie construite cîteva terenuri de sport: de volei, tenis de cîmp sau baschet. ”Nu este exclus ca, în acest scop, să creăm parteneriate public-private”, a menționat Alexandru Ambros. Acest fapt presupune, ulterior, utilizarea unor zone ale stadionului contra plată. ”Așa va fi și ordine!”, a explicat edilul.
Este elaborat și un regulament de folosință a terenului de fotbal cu înveliș artificial. Aici vor putea să se antreneze doar elevii celor două școli sportive din Ungheni, dar și din alte instituții de învățămînt cu condiția că vor veni cu antrenorul lor. ”Nu se va permite să meargă acolo cine vrea și cînd vrea. Terenul trebuie folosit strict în scopuri sportive. Altfel îl vom pierde”, a subliniat primarul.
”Ceea ce a fost făcut e doar un început. Vor urma multe alte investiții, pînă cînd stadionul va ajunge să fie unul conform standardelor europene, cu bloc administrativ, cu tribune, vestiare etc.”, a accentuat Alexandru Ambros, fără să spună cît ar costa reconstrucția totală a stadionului și de cît timp va fi nevoie pentru aceasta. ”Primăria are încheiat un contract cu Consiliul Raional și ne punem ca sarcină să renovăm împreună acest stadion, cu conbtribuții de 50% la 50”, s-a limitat să spună dînsul.
Apropo, echipa de fotbal CF ”Ungheni”, lidera de iarnă a Diviziei B, seria Centru din Campionatul național de fotbal, va juca meciurile din retur pe stadionul din Zagarancea și nu pe terenul amenajat la Ungheni, pentru care s-au cheltuit circa 4,5 milioane de lei. Cel puțin, acest stadion apare în Programul meciurilor de pe site-ul Federației Moldovenești de Fotbal. Returul va începe, pentru CF ”Ungheni” pe 29 martie, ora 15.00.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *