Mai multă lumină

Imagine simbol: www.voceatransilvaniei.ro

Imagine simbol: www.voceatransilvaniei.ro
Imagine simbol: www.voceatransilvaniei.ro

O adevărată minune se întîmplă la Horodiște. Cînd se întunecă afară, becurile singure se aprind, iar cînd se luminează – se sting. Astfel, pe timp de noapte, satul nu mai stă în întuneric. La finele anului trecut, aici au fost instalate 100 de becuri econome pentru iluminarea străzilor de la intrarea și ieșirea în sat, dar și a cîtorva mahalale.
”Au fost alocați în acest scop 320 mii de lei din bugetul de stat”, spune primarul Petru Cebanu, costul unui bec fiind de circa 300 de lei. Mai mult ca atît, primăria plătește lunar, din bugetul local, 600 de lei pentru iluminarea stradală.
Nu va fi, însă, mereu așa. Primarul intenționează să convoace o adunare a satului, pentru a pune la punct această problemă. ”Înainte de a instala becurile, am discutat cu sătenii, iar ei au spus atunci că sînt de acord să plătească pentru iluminatul stradal ”, afirmă Petru Cebanu, subliniind că e vorba de o sumă mică – 5-10 lei pe lună.
Odată cu iluminarea, a mai fost soluționată o problemă: patru drumuri, cu o lungime totală de peste doi kilometri, au fost renovate în variantă albă. Din bugetul local s-au cheltuit circa 48 mii de lei. S-au mobilizat și sătenii, o parte dintre ei contribuind cu bani, dar și cu brațe de muncă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *