Ca între fete | Anul 2015. Discuție pe o rețea de socializare.

Imagine simbol: www.libertatea.ro

Imagine simbol: www.libertatea.ro
Imagine simbol: www.libertatea.ro

Ana: Îmi este nespus de rușine să spun, dar mă confrunt cu o problemă, după părerea mea, foarte gravă.  Am o fetiță de trei ani și frecventează grădinița. Ieri a venit acasă și mi-a spus: ”Mami, mă înțeapă ceva în cap!”. M-am uitat, dar, să vă spun sincer, nici nu știam după ce mă uit, pentru că nu am văzut astfel ”de orătănii” în viața mea. Descrierile pe care mi le-a făcut bunica nu au fost suficiente, așa că m-am prezentat disperată la medic. Acesta mi-a confirat bănuiala: erau păduchi. Credeți-mă că nu dorm noaptea, am intrat în criză. Spăl tot. Și înainte o făceam, dar acum a devenit o isterie!
Silvia: Nu e nimic grav, toți am avut păduchi la un moment dat. Cred că ce ți-a prescris doctorul trebuia să aibă efect. Dar să nu te aștepți să-ți cadă toți păduchii morți la picioare în secunda doi. Dacă vrei rezultat imediat, atunci trebuie s-o tunzi pe cea mică de tot, la chelie.
Iuliana: Gazul merge. Dar să nu-ți treacă prin cap să-l torni pe pielea capului.
Alesea: Am avut și experiențe de viață din astea. Ai mei erau paralizați, au chemat o mătușă, căci ei nu știau ce să-mi facă și ce să vîneze, ca nu era internet pe atunci!
Ana: Problema este că, după ce am utilizat produsele recomandate de medic, am găsit păduchi vii, care se plimabau în voie prin podoaba minunată a fetei mele. Am intrat în panică! O caut pe fiica mea în cap ca maimuțele… Mă îngrozește faptul că sînt ouă rămase și acelea, bănuiesc, vor fi în curînd ”balauri”.
Alina: Pe mine mă curăța mama cu gaz. Apoi mă pieptăna cu un pieptene din os, des. Se găseau în piață. Păduchii mureau repede, dar rămîneau ouăle, de aceea mă pieptăna întruna. Nu dispera, eu aveam părul lung cînd eram mică și tot m-a curățat mama.
Ana: Așa este. Știu că ar trebui să fiu calmă, dar este prima experiență de genul acesta din viața mea de mamă. Acum am pregătit ustensilele de lucru și… despăduchereaaaaaaaaa! Sînt terminată. Nu vă doresc să treceți prin aceeași experiență urîtă. Mă mănîncă peste tot. Cred că e de la sistemul nervos.
După ce termin cu ”balaurii”, nu există posibilitatea să ia din nou? Ce fac atunci?
Alina: Uite cîte fete au avut! Vară-mea avea părul pînă la fund și tot au scăpat-o de păduchi. Încearcă să îi verifici părul mai des – atîta poți face.
Alesea: Mamă, am vorbit atîta de păduchi, că a început să mă mănînce capul. Prin alte locuri nu se duc?
Alina: Se duc. Am văzut un documentar în care erau prezentați trei feluri de păduchi și fiecare știa unde-i locul lui.
Aflați mai multe despre:
Pediculoza, sau infestarea cu păduchi, rămîne la ordinea zilei. Sînt depistate noi cazuri, atît în sate, cît și în orașe. Care e, totuși, situația reală?

Lupta cu păduchii: ieri și azi. Din moși-strămoși


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *