VIDEO | L-au văzut pe Moșul pentru prima dată

Imagine: jurnal.md

Imagine: jurnal.md
Imagine: jurnal.md

Sărbătorile de iarnă au fost un prilej de mare bucurie pentru o familie numeroasă și defavorizată din Tuzara. Mama și cei opt copii ai săi au avut pe masa de Crăciun de toate și asta, datorită unei familii cu suflet mare, stabilită cu traiul, de ani buni, în Italia.
Familia Bogdan din Tuzara își duce traiul de pe o zi pe alta. Stau cu toții într-o casă care abia de mai rezistă și poate să se dărîme în orice clipă. Nu au nici măcar curent electric, nemaivorbind de alte comodități. Copiii își fac temele pentru acasă la lumina lumînării.
Femeia nu își permite să pregătească bucate alese, căci nu are bani pentru produse alimentare. Trăiește din ceea ce cîștigă feciorul ei mai mare, care lucrează cu ziua pe la oameni. Noroc și de indemnizațiile pe care le primește de la stat pentru copiii ei minori.
Nici nu a visat că norocul îi va surînde în ajun de an nou. Datorită familiei din Italia, care a dorit să rămînă în anonimat, sărbătorile au fost mai luminoase, iar copiii l-au văzut în casa lor pe Moș Crăciun pentru prima oară. Acum, chiar cred că el există. În semn de recunoștință, ei i-au recitat poezii, i-au cîntat, iar Moșul, la rîndul lui, i-a răsplătit cu daruri alese, cu hăinuțe, jucării, dar și cu produse alimentare.
Nu a rămas la fel de încîntat de ceea ce i s-a întîmplat acestei familii primarul de Tuzara, Gheorghe Rîileanu. ”Da, este  familie numeroasă, care o duce foarte greu”, a recunoscut dînsul, după care a continuat: ”Din păcate, fac mult prea puțin pentru a-și îmbunătăți viața. Așteaptă doar ajutoare. Cu ceva timp în urmă, le-am acordat și noi ajutoare materiale”. Nu s-a schimbat nimic, însă, în modul lor de viață. Cine știe, poate de data aceasta, se va produce o minune.

Video: jurnaltv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *