Peste 40.000 pachete ţigarete ascunse într-un tren internaţional, depistate la frontieră

IMG6Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi- feroviar, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit 802.340 ţigarete cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în pereţii compartimentelor pentru bagaje, în podurile şi pereţii cuşetelor unui vagon al trenului accelerat 401 care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti.
În data de 15 ianuarie a.c., ora 20.30, pentru valorificarea unei informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi – feroviar au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, pe timpul căreia au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit la vagoanele trenului accelerat 401 care circulă pe relaţia Chişinău-Bucureşti.
În urma controlului efectuat asupra trenului, echipa comună de control a descoperit în pereţii compartimentelor pentru bagaje, în podurile şi pereţii cuşetelor de la vagonul nr. 6, ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 802.340 de ţigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 443.293 lei, în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracţionale.[wzslider]
sursa: ITPF Iași


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *